Hoppa till innehåll

Bli medlem

Ett medlemskap i ett av våra nio förbund inom Almega ger dig allt du behöver för att kunna vara den bästa arbetsgivaren för dina medarbetare!

Det här får du

 • Få stöd i din roll som arbetsgivare

  Som medlem hos oss får du hjälp och stöd i din roll som arbetsgivare. I vår kunskapsbank, Arbetsgivarguiden, får du  rådgivning och  information om ditt eller dina kollektivavtal – dygnet runt. Här hittar du även mallar, checklistor och svar på arbetsgivarfrågor. Behöver du akut hjälp finns arbetsgivarjouren med flera av Sveriges bästa arbetsrättsjurister, avtalsexperter och förhandlare.

 • Vi utvecklar framtidens kollektivavtal

  Ett kollektivavtal reglerar dina anställdas villkor gällande anställningsformer, arbetstid, semester, sjuklön och uppsägningstider.

  På Almega ser vi till att förhandla och påverka så du får det bästa kollektivavtalet för att du ska kunna vara en god arbetsgivare och kan vara trygg att du gör rätt.

 • Vi påverkar de som bestämmer

  Som företagare inom tjänstesektorn ska du ha de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utvecklas. Våra näringspolitiska experter arbetar hårt för att modernisera arbetsmarknaden genom politisk påverkan och opinionsbildande arbete kring frågor som har en direkt, eller indirekt, verkan på ditt företag. Det kan handla om att hitta rätt kompetens och personal, sänka skatter och arbeta för en mer effektiv offentlig upphandling.

 • Utbildning som vässar dig som arbetsgivare

  Våra utbildningar håller dig uppdaterad i de frågor som berör din roll som arbetsgivare, så att du kan utveckla din verksamhet på bästa sätt. Våra experter har stor kunskap om din bransch och kan därför ge dig det stöd som krävs för att lyckas, både på kort och lång sikt.

Beräkna medlemsavgiften

Vad kostar det?

Välj förbund och
typ av medlemskap

Alla fält är obligatoriska om inget annat anges.

Du behöver fylla i detta fält för att fortsätta
Du behöver fylla i detta fält för att fortsätta

Beräkna medlemsavgiften

Vad kostar det?

Ange företagsuppgifter

Alla fält är obligatoriska om inget annat anges.

Du behöver fylla i detta fält för att fortsätta

Beräkna medlemsavgiften

Beräknad medlemsavgift

{{ selectedOrganizationName }}

{{ selectedProductName }}
Medlemsavgift inkl. serviceavgift*
{{ formatSum.format(fees.base.Fee) }}
Moms
{{ formatSum.format(fees.base.Vat) }}

* Detta är en summerad total som delvis är momsbelagd samt avdragsgill

Total ex. moms
{{ formatSum.format(fees.total.Fee) }} / år
Total inkl. moms
{{ formatSum.format(fees.total.Fee + fees.total.Vat) }} / år

Ta första steget

Intresseanmälan

Vad roligt att du är intresserad av att veta mer om hur ett medlemskap hos oss kan stärka ditt företag.

Allt du behöver göra är att fylla i uppgifterna i intresseanmälan och klicka på ”Skicka in”. Då har vi ett underlag för ett första samtal och kommer inom kort att kontakta dig. Intresseanmälan innebär inte att du ansöker om medlemskap utan är första steget mot medlemskap.

När du fyller i formuläret godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter, så att vi kan återkoppla till dig med rätt information. Men du kan vara helt lugn – med vår dataskyddspolicy är du i trygga händer.

Alla fält är obligatoriska om inget annat anges.

 • Organisationsnummer saknas eller är felaktigt. Om ni inte har ett svenskt organisationsnummer, skicka istället en manuell intesseanmälan till intresseanmalningar@almega.se

Så går medlemsprocessen till

Fyll i intresseanmälan

Det första du behöver göra är att fylla i några få uppgifter i formuläret för intresseanmälan för att vi ska ha ett underlag för ett första samtal.

Vi återkopplar

Vi tar kontakt med dig för att stämma av förutsättningarna för ett medlemskap. Vilket förbund ditt företag skulle bli medlem i, service och förmåner, möjligheter och skyldigheter som kollektiv­avtalet innebär samt kostnad för medlemskapet.

Formell ansökan

Efter att vi i vårt samtal kommit överens om medlemskapet, kan du ansöka om medlemskap. Ansökan sker digitalt och vi finns här för att hjälpa dig att färdigställa den – hur du ska fylla i och vilka handlingar som behöver skickas in.

Välkommen som medlem!

Slutligen går vi igenom din ansökan, och om allt är i sin ordning bekräftar vi medlemskapet. Ditt företag får ett medlemsnummer och du kan logga in i Arbetsgivarguiden och börja nyttja våra medlemsförmåner.

Vanliga frågor om medlemskap

Vad innebär ett medlemskap i Almega?

Ett medlemskap hos oss, i ett förbund inom Almega, innebär att du får det stöd du behöver för att kunna vara en god arbetsgivare och lyckas med ditt företag. Detta genom rådgivning, utbildning, politisk påverkan för bättre förutsättningar för företagande och bransch­anpassade kollektivavtal som vi tecknar och utvecklar för ditt företag.

Vad krävs för att bli medlem?

Almega är en arbetsgivar­organisation för tjänste­företag. Om ditt företag erbjuder tjänster av något slag och hör hemma i något av våra förbund kan det bli medlem hos oss.

Ett medlemskap i Almega innebär en kvalitetsstämpel att du är en god arbetsgivare med bra villkor för dina anställda. Vad som krävs för att bli medlem skiljer sig lite beroende på vilket förbund du tillhör, och vilket förbund du tillhör beror i sin tur på vad du driver för typ av verksamhet. Detta reder vi ut under vårt första samtal med dig, efter att du gjort en intresseanmälan på denna sida.

Vad får jag för pengarna?

Medlemskapet är en liten kostnad med tanke på alla förmåner som ingår. En investering som skapar förutsättningar för att du ska lyckas med ditt företag.

Detta ingår i medlemskapet:

 • Rådgivning i arbetsgivarfrågor
 • Arbetsgivarjour via telefon eller mail
 • Arbetsgivarguide: info, mallar och blanketter
 • Hjälp vid förhandlingar
 • Juridiskt biträde vid arbetsrättsliga tvister
 • Bransch­anpassade kollektivavtal
 • Pension och försäkring (via kollektivavtal)
 • Utbildningar till medlemspris
 • Opinionsarbete i våra medlemmars intressen
 • Sveriges bästa arbetsrättsjurister
 • Vägledning i arbetsmiljöfrågor
 • Experthjälp i lönebildning
  Upphandlingsexpertis
 • Möjligheter till nätverkande
 • Nyheter gällande arbetsgivarfrågor

Dessutom förmånliga erbjudanden:

 • Snabbhantering av arbetstillstånd
 • Fördelaktig gruppförsäkring genom Skandia
 • Rabatterat pris på marknadslönestatistik
 • Verktyg för lönekartläggning

Varför är kollektivavtal så viktigt, och hängavtal mindre bra?

Vi hjälper dig att reda ut begreppen och förstå vad ett kollektivavtal kan vara bra för och hur du går tillväga för att teckna ett!

Lär dig mer om fördelarna med kollektivavtal

Ett hängavtal betyder att en arbetsgivare har slutit kollektivavtal direkt med ett fack­förbund istället för genom att teckna kollektivavtal med den arbetsgivar­organisation som förhandlar avtalet för arbetsgivarnas räkning.

Samma åtaganden, men dyrare och krångligare.

Vilka olika typer av medlemskap finns?

För att ta del av all vår service behöver du ett fullständigt medlemskap som inkluderar stödet från Almega, ett av de nio förbunden inom arbetsgivar­organisationen och Svenskt Näringsliv. Men beroende på vilket förbund ditt företag kommer att tillhöra kan det finnas varianter av medlemskap.

Är du inte intresserad av ett kollektivavtal kan det till exempel finnas möjlighet till ett branschmedlemskap som innefattar förbundets påverkansarbete och nätverk samt medlemskapet i Svenskt Näringsliv, men inte Almegas arbetsgivarservice som inkluderar experthjälp och rådgivning.

Är du inte redo att teckna ett medlemskap? Då kan ett serviceavtal vara ett alternativ. Det inkluderar inte kollektivavtal, förbundens branscharbete eller medlemskap i Svenskt Näringsliv. Men det ger dig stöd och trygghet i rollen som arbetsgivare.

Gör en intresseanmälan så kan vi berätta mer om vilka alternativ som finns.

Vad kostar det?

Hur mycket medlemskapet kostar beror på hur stort ditt företag är, hur många anställda det har och vilket förbund det kommer att tillhöra. Gör en intresseanmälan så återkopplar vi och går igenom kostnaden med dig.

Vilka är fördelarna?

Som arbetsgivare behöver du ha koll på regler, lagar och arbetsgivarnyheter. Du ska skapa en bra arbetsmiljö och samtidigt få företaget att växa. Det är ett komplext uppdrag – därför hjälper vi dig med det som är krångligt så att du kan fokusera på det du gör bäst.

Med ett medlemskap hos oss sparar du både tid och pengar och kan känna dig trygg med att vara en god arbetsgivare. Vardagen blir enklare, du kan vara säker på att du gör rätt från början och dyker det upp problem finns expertisen alltid nära till hands.

Vad innebär serviceavtal?

Är du inte redo att teckna ett medlemskap? Då kan ett serviceavtal vara ett alternativ. Det inkluderar inte kollektivavtal, förbundens branscharbete eller medlemskap i Svenskt Näringsliv. Men det ger dig stöd och trygghet i rollen som arbetsgivare. För endast 800 kronor per anställd och kalenderår, med en minimiavgift på 10 000 kronor. Gör en intresseanmälan på denna sida så kontaktar vi dig.

Detta ingår:

 • Stöttning i allt som rör arbetslivet: arbetsmiljö, arbetsrätt och tvister
 • Stöd dygnet runt via vår digitala kunskapsbank Arbetsgivarguiden
 • Tolkning av svenska arbetsrättsliga lagar
 • Arbetsrättslig jour
 • Biträde i domstolsärenden vid arbetsrättsliga tvister
 • Förhandlingshjälp vid en lokal förhandling med facket
 • Utbildningar till förmånliga medlemspriser

Mer värdefullt för medlemmar i Almega

Tjänsteföretagens, branschernas och näringslivets röst i ett medlemskap

Vi är stolta över att erbjuda ett medlemskap där du får tre starka krafter i en. Ditt företag får inte bara stöd av Almega och ett av våra nio förbund, utan även Svenskt Näringsliv – som vår arbetsgivar­organisation är en del av.

Börja resan mot ett medlemskap i dag!