Hoppa till innehåll
almega-bli medlem-stahrebolaget-bernhard barkfeldt stahre

Så får Stahrebolaget experthjälp – som sparar tid och pengar

”Almega ger oss säkerhet, stöd och trygghet”, säger Bernhard Barkfeldt Stahre, vd för Stahrebolaget fukt- & saneringsteknik. Nu vill han att fler ska få upp ögonen för fördelarna med ett medlemskap.

Stahrebolaget fukt- & saneringsteknik har under 47 år i branschen byggt upp en gedigen kunskap om allt som rör sanering, och företaget ingår numera i det rikstäckande saneringsföretaget Ocab.

– Bolaget grundades av min pappa 1974 som sedan 2017 är vd för bolaget. Även företagets medlemskap i Almega har en lång historia, som sträcker sig tillbaka till 1980-talet, säger vd Bernhard Barkfeldt Stahre.

Juridisk hjälp med arbetsrätt

När Bernhard Barkfeldt Stahre som nytillträdd vd behövde säga upp personal i samband med ett förlorat avtal, tipsade hans pappa honom om att ta hjälp av Almega, och utnyttja fördelarna i medlemskapet i Almega Serviceföretagen, som är en del av Almega Tjänsteförbunden.

– Jag blev snabbt sammankopplad med en av Almegas arbetsrättsjurister, som hjälpte oss genom hela processen – i allt från hur kallelsen till uppsägningsmötet skulle ske för att vara korrekt, till själva uppsägningsförhandlingen där han fanns med oss på plats som vår representant. För mig personligen innebar det en stor trygghet att ha det stödet, att jag kunde lita på att vi gjorde allt rätt.

Enkelt att få expertråd

Sedan den första kontakten har samarbetet med Almega fortsatt att växa och utvecklas genom åren.

– Om det uppstår något strul med kollektivavtal eller om jag har en juridisk undran kan jag alltid kontakta Almega. Det vore dumt av mig att lägga en massa timmar på att försöka undersöka en fråga som Almegas experter i stället kan ge mig rätt svar på inom några minuter, säger Bernhard Barkfeldt Stahre.

Exempelvis har Stahrebolaget tagit hjälp för tolkningar av kollektivavtal och frågor om permittering under pandemin.

Stora muskler för små företag

Sedan sex månader tillbaka är Bernhard Barkfeldt Stahre ordförande i Saneringsföretagens Riksförbund och driver förbundets sakfrågor tillsammans med Almega. Han önskar att fler företag får upp ögonen för vad ett Almegamedlemskap kan innebära, i form av säkerhet, stöd och trygghet.

– För oss skulle det vara väldigt dyrt att hålla samma resurser inhouse, som vi i dag får tillgång till via Almegas förmånliga medlemsavgift. När någon frågar mig vad medlemskapet innebär, brukar jag säga att det är som ett fackförbund för företag. En försäkring som ger dig tryggt stöd när du som bäst behöver det.

Läs fler medlemscase