Ett medlemskap du tjänar på.

Almega är Sveriges ledande arbetsgivar­organisation för tjänstesektorn.

Kontakta oss

 

Vi är Almega

Almega är Sveriges ledande arbetsgivar­organisation för tjänstesektorn.

Vi har en nära koppling till din bransch och därför kan vi ge dig exakt det stöd som du och ditt företag behöver.

Med en högkvalitativ rådgivning och service i arbetsgivarfrågor vill vi hjälpa dig att växa och vara en god arbetsgivare. Vi driver också tillsammans med fackliga organisationer ett gemensamt arbete för att förbättra våra framtida kollektivavtal. Samtidigt jobbar vi hårt med att påverka beslutsfattare i allt från skattelagstiftning till företagens långsiktiga behov av kompetensförsörjning och upphandlingsfrågor.

Ingår i medlemskapet

Rådgivning av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt

Du har stöd dygnet runt av vår kunskapsbank på webben – Arbetsgivarguiden.

Här får du juridisk rådgivning och snabb och aktuell information om ditt eller dina kollektivavtal – alltid tillgängligt. Du hittar även användbara mallar, checklistor och blanketter i Arbetsgivarguiden. Här finner du också svar på dina frågor kring pension, försäkringar, lön, lagar, arbetsmiljö och allt annat som rör dig i din roll som arbetsgivare och chef. När ditt medlemskap är aktiverat skapar du enkelt dina egna inloggningsuppgifter till Arbetsgivarguiden och kan börja använda våra tjänster.

Som medlem kan du alltid kontakta våra rådgivare för att få svar på dina frågor, via telefon eller mail. Vår jour som du når via telefon är öppen under dagtid och kontaktar du oss via mail, så får du svar senast dagen efter.

Kan ingå I MEDLEMSKAPET

Kollektivavtal

Ett kollektivavtal är ett avtal mellan en arbetsgivar­organisation och fack­förbund som reglerar villkor dem emellan gällande anställningsformer, arbetstid, ersättningar och försäkringar mm.

Varje juridisk person, dvs företag tecknar avtal för sin bransch och i stort sett alla anställda omfattas då oavsett om de är medlemmar i fack­förbund eller inte. Ett kollektivavtal innebär ett tydligare regelverk mer anpassat för respektive bransch och fredsplikt råder under avtalsperioden. Almega förhandlar närmare 140 olika kollektivavtal för bla vård, skola, bemannings­företag, städ­företag, reklambyråer, konsult­företag, IT-företag.

Läs mer om kollektivavtal

Hängavtal? Teckna kollektivavtal med oss istället!

Ett hängavtal betyder att en arbetsgivare har slutit kollektivavtal direkt med ett fack­förbund istället för genom att teckna kollektivavtal med den arbetsgivar­organisation som förhandlar avtalet för arbetsgivarnas räkning.

Hängavtal innebär samma åtaganden som kollektivavtal men blir dyrare och krångligare.

Läs mer om hängavtal

Almega banar väg för tjänste­företagen.

– opinionsarbete och politik

Kostnad

Vad det kostar

Kostnaden för ett medlemskap varierar utefter ditt företags storlek, antal anställda och vilket förbund du kommer att tillhöra. Kostnaden består av tre delar:

Grundavgift
Grundavgift för samtliga medlems­företag är 3000 kr per år.

Rörlig avgift
Därutöver utgår en rörlig avgift baserad på föregående års lönesumma.

Till Svenskt Näringsliv
Till sist går en avgift till Svenskt Näringsliv där avgiften beror på om du har fler eller färre än 250 anställda.

Vill du veta vad kostnaden blir för dig och ditt företag så kan du räkna ut den här.

Medlems­avgiften baseras på lönesumma föregående år.

Medlemsavgifter 2021

Kontakta oss idag och bli medlem i Sveriges ledande arbetsgivar­organisation för tjänste­företag

Ansökan om medlemskap görs i fyra steg

Fyll i formuläret

1. Ta kontakt. Det första du behöver göra är att ta kontakt med oss.

Genom att fylla i formuläret här nedan på sajten så får vi de uppgifter vi behöver för att ta reda på vad som gäller för dig och ditt företag. Vi kontaktar sedan dig så snart som möjligt.

2. Återkoppling. Vi ringer upp dig för att berätta allt du behöver veta kring ditt medlemskap.

Ibland behöver vi träffas för att gå igenom medlemskapets förmåner och skyldigheter, samt kollektiv­avtalets innebörd lite närmare.

3. Färdigställa och komplettera ansökan. Nu har du fått allt material du behöver från oss för att färdigställa din ansökan och skicka in den till oss.

Du kan behöva komplettera din ansökan med handlingar som till exempel tillstånd från myndigheter, registreringsbevis, underlag från Skatteverket och liknande. Om detta behövs i ditt fall så informerar vi dig om det redan när vi kontaktar dig via telefon.

4. Bekräftelse. Voila!

Nu har Almega gått igenom dina lämnade uppgifter och förhoppningsvis blir ditt medlemskap bekräftat. Välkommen!

Kontakta oss om medlemskap

Fyll i och skicka in så kontaktar vi dig!

Genom att fylla i formuläret här på sajten får vi de uppgifter vi behöver för att ta reda på vad som gäller för dig och ditt företag. Vi kontaktar sedan dig så snart som möjligt.

När du fyller i kontaktformuläret innebär det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som du anmält som kontaktperson. Detta för att vi ska kunna återkoppla med rätt information. Här kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har.

Kontakta oss

  • Organisationsnummer saknas eller är felaktigt. Om ni inte har ett svenskt organisationsnummer, skicka istället en manuell intesseanmälan till intresseanmalningar@almega.se