Hoppa till innehåll

Hållbart framgångsrika tjänste­företag

Almega arbetar för att svenska tjänsteföretag ska ha bästa möjliga förutsättningar för att behålla, driva och utveckla sina verksamheter genom en sund och konkurrenskraftig arbetsmarknad.

Om Almega

Almega är Sveriges ledande arbetsgivar­organisation inom tjänstesektorn. I över 100 år har vi medverkat till att skapa hållbara villkor i hundratals branscher på framväxt. Under alla dessa år har vi varit en trygg punkt för de företag som velat vara goda arbetsgivare, utan att göra avkall på lönsamhet. Idag representerar vi cirka 11  500 företag i ett 60-tal branscher som sysselsätter omkring 600 000 medarbetare. Hos oss samsas nya branscher sida vid sida med mer etablerade branscher som vuxit sig starka inom vår organisation över tid.

9 av 10 nya jobb det senaste decenniet har skapats inom tjänstesektorn

I dag är utvecklingstakten exponentiell inom en rad områden i vårt samhälle. Allt oftare dyker det upp nya företag, affärsidéer och teknologier som förändrar spelplanen helt på den svenska arbetsmarknaden. Även tjänstesektorn är i förändring när såväl karriärer som arbetsplatser blir alltmer föränderliga. Ett exempel är den nya gig-ekonomin där digitala plattforms­företag etablerar sig och erbjuder co working för distansare. Vikten av att vilja lära och tänka nytt är avgörande för såväl individ som företag som ska fortsätta att vara attraktiva på arbetsmarknaden.

3 av 4 arbetar idag med tjänster i Sverige

Vi arbetar nära våra medlemmar och finns från Luleå i norr till Malmö i söder fördelat på nio kontor med huvudkontoret placerat i Stockholm. Dygnet runt, året runt kan du få den hjälp du behöver i vår digitala arbetsgivarportal Arbetsgivarguiden. På senare tid har vi alla tagit den digitala möteskulturen till en ny nivå vilket innebär att vi snabbt och enkelt kan erbjuda ett personligt möte var du än befinner dig.

Almegas historia

Almega bildades år 1992 men har en betydligt längre historia än så. Almega och förbunden har gjort en lång resa tillsammans sedan år 1904 då grunden lades genom den Allmänna Gruppen.