Hoppa till innehåll
tjänstepension försäkringar almega

Tjänste­pension och försäkringar blir enklare med Almega

Är du osäker på hur du som arbetsgivare ska göra med tjänstepension och försäkringar för dina anställda? Oroa dig inte. Som medlem i Almega med kollektivavtal får du hjälp – och många fördelar du kanske inte kände till.

Ett medlemskap i Almega med kollektivavtal anpassat efter din bransch ger dina anställda tjänstepension och försäkringsskydd som skapar trygghet genom hela livet. Dessutom gör du livet enklare för dig som arbetsgivare.

Tjänstepension och försäkringar är ditt ansvar

Alla har rätt till den allmänna pension som kommer från staten. Den fylls på under hela livet, så länge vi jobbar och betalar skatt. Men eftersom den allmänna pensionen inte är särskilt hög, finns även en tjänstepension som betalas in av arbetsgivaren. I tjänstepensionen ingår inte bara extra pension utan också olika försäkringar. Försäkringarna kan se olika ut beroende på om man är tjänsteman eller arbetare, och kan innehålla till exempel sjukförsäkring och efterlevandeskydd.

Kollektivavtal ger mer

Det går att teckna tjänstepension utan kollektivavtal, men det finns ett par stora fördelar med de kollaktivavtalade lösningarna som är viktiga att känna till. Förvaltningskostnaderna är till exempel mycket lägre, vilket innebär att dina medarbetare kommer att ha mer på pensionskontot när det är dags att sluta arbeta. För tjänstemän finns också riskförsäkringar kopplade till tjänstepensionen, till exempel försäkring vid långtidssjukskrivning, som alla medarbetare omfattas av oavsett risk och med samma låga premie oberoende av ålder, kön och historik.

Gör det enklare för dig som arbetsgivare

Pensions- och försäkringsvärlden kan verka krånglig, men med Almega blir den både enklare och tryggare. Ett bra försäkringspaket ses i dag av många som standard, och med kollektivavtal säkrar du att ni lever upp till förväntningarna. Som arbetsgivare tecknar du själv de tjänstepensioner och försäkringar som ingår i ditt kollektivavtal och Almega ger dig råd och hjälp på vägen. Dessutom finns checklistor och massa matnyttig information på webbplatsen Avtalat.se, som Svenskt Näringsliv driver tillsammans med LO och PTK. Avtalat.se vänder sig inte bara till arbetsgivare, utan här kan även dina medarbetare få svar på sina frågor.

Låt oss hjälpa dig

Här hittar du mer information om hur du tecknar tjänstepension och försäkringar. Och här finns checklistor för kollektivavtalad tjänstepension och försäkring.

Är du inte medlem i Almega än? Ta kontakt med oss så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig med tjänstepension och försäkringar.