Hoppa till innehåll
digital skyddsrond vid hemarbete

Så gör du en digital skyddsrond vid distansarbete

Många medarbetare arbetar just nu på distans och arbetsmiljöfrågor kring hemarbete är därför återkommande i Almegas arbetsgivarjour. Här hittar du checklistor kring hur du gör en digital skyddsrond vid distansarbete.

Oavsett om arbetet utförs på arbetsplatsen eller på distans är det alltid arbetsgivaren som är ansvarig för medarbetarens arbetsmiljö. Men i en tid där allt fler medarbetare jobbar på distans krävs det nya och andra sätt att undersöka arbetsmiljön.

En traditionell skyddsrond som utförs på arbetsplatsen kanske inte är aktuellt i år. Men hur gör man då en digital skyddsrond? Den frågan har Prevent, som är en organisation med expertis inom arbetsmiljö, arbetat med.

För att underlätta arbetsmiljöarbetet har Prevent tagit fram digitala checklistor som kan hjälpa både arbetsgivare och medarbetare att undersöka arbetsmiljön, med fokus på distansarbete, vilket inkluderar fysisk, organisatorisk och sociala aspekter.

Du hittar checklistor och mer information på Prevents hemsida.

Vill du ha mer råd och stöd?

Exklusivt för medlemmar

Ta hjälp av Sveriges bästa arbetsrättsjurister. Ring oss, eller logga in i vår kunskapsbank Arbetsgivarguiden.

Ibland hamnar man som arbetsgivare i situationer som kräver akut hjälp och råd. Som medlem i Almega är du alltid välkommen att ringa jouren med dina frågor. I jouren arbetar många av Sveriges bästa arbetsrättsjurister, avtalsexperter och förhandlare.

Nyfiken på oss?

Vill du veta mer om vad vi på Almega kan göra för dig? Läs mer om medlemskapet här!