Hoppa till innehåll

Live på Facebook: Tillbaka till kontoret – vad du som arbetsgivare ska tänka på

På onsdag den 27 maj kl. 12:00 är det dags för ett nytt avsnitt av Aktuellt med Almega, vår veckovisa lunchsändning på Facebook. Temat är ”Tillbaka till kontoret – vad du som arbetsgivare ska tänka på”.

I och med coronavirusets utbrott tvingades många arbetsgivare och medarbetare till snabb omställning. Som arbetsgivare innebar det nya utmaningar som ledarskap på distans, arbetsmiljöansvar i medarbetarnas hemmakontor och hur tryggar man medarbetarna i en tid av kraftig oro? Nu dyker nya frågor upp med fokus på hur arbetsgivare ska förbereda sig inför att alla börjar jobba på kontoret igen. När är det dags och vad behöver jag göra för att säkra en trygg återgång?

Almega är Sveriges ledande och största arbetsgivarorganisation för tjänsteföretag. Våra experter stöttar varje dag våra 11 000 medlemmar i arbetsrättsliga frågor. På onsdag den 27 maj kommer tre av dem berätta vad du som arbetsgivare bör tänka på inför att medarbetarna kommer tillbaka till kontoret.

Med oss har vi Jenny Moberg, arbetsrättsexpert med fokus på HR och Maria Morberg, arbetsmiljöexpert på Almega. Tillsammans lotsar de dig igenom de viktiga frågor som arbetsgivare behöver tänka på och ha svar på, inför återgången till kontoret. Vilka lärdomar drar vi från att ha arbetat på distans? Hur gör vi för att alla ska känna sig trygga på kontoret trots att coronaviruset finns i samhälle och hur bör kommunikationen se ut för att skapa rätt förutsättningar för alla som kommer tillbaka?

Under sändningen har du även möjlighet att få svar på dina egna frågor. Du kan antingen mejla in dem innan sändningen till kommunikation@almega.se, eller posta dem direkt i kommentarsfältet under sändningen på Facebook, så svarar vi på så många vi kan.

Följ oss på Facebook!