Hoppa till innehåll
Petra Jennings

AI kompletterar arkitekter

Hur påverkas egentligen arkitektföretagen av AI? Måste arkitektkontoren ställa om? För att få bättre insikt i detta paradigmskifte har Innovationsföretagen pratat med tre initierade branschröster.

Innovationsföretagens medlemmar märker tydligt av AI:s intåg. Men det handlar om utveckling, inte avveckling menar Petra Jenning, Innovationsledare på Fojab och Temaledare för Innovationer & Nya Tillämpningar inom Smart Built Environment.

– Jag ser generativ AI som ett komplement till den kreativa processen. Verktygen kan hjälpa arkitekter att se mer, förstå mer och bearbeta större mängder data. De nya verktygen gör det lättare att utforska olika alternativ och snabbare realisera designidéer. I slutändan handlar det om möjligheten att höja kvaliteten i den byggda miljön, säger Petra Jenning till Innovationsföretagen.se.

Läs hela intervjun med Petra och fler företag på Innovationsföretagens webbplats.