Hoppa till innehåll

Julledigheterna är förbi med råge och vi rusar vidare mot vår och sommar. För dig som chef och arbetsgivare är det hög tid att börja planera inför sommarens semestrar. Här kommer en checklista med 4 viktiga punkter.

  1. Meddela den enskilde medarbetaren hur många betalda, obetalda respektive sparade semesterdagar hen har rätt till. Tips är att göra det i skrift – till exempel i lönebeskedet.
  2. Ta in medarbetarnas önskemål om semester i god tid, till exempel genom att skicka ut en semesterlista redan i februari.
  3. De medarbetare som har rätt till obetald semester – ställ frågan om de önskar få ut obetald semester eller inte.
  4. Om medarbetare har rätt att spara eller har sparade dagar att ta ut – ställ frågan om de önskar spara betalda semesterdagar eller få ut tidigare sparade semesterdagar.

Mer stöd för semesterplaneringen

I Arbetsgivarguiden har du som är medlem i Almega tillgång till en mer omfattande steg för steg-guide för semesterplanering. 

Den hjälper dig att planera all de anställdas semester under hela semesteråret. Du följer semesterlagens regler och säkerställer att de anställda får ut all sin intjänade semester under semesteråret.