Shkurta Pepaj, arbetsrättsjurist på Almega

“Grunden i allt vi gör är strävan att hjälpa företag att kunna vara så goda arbetsgivare som möjligt – i detta är arbetsrätten central.”

Som arbetsrättsjurist på Almega har Shkurta Pepaj ett brett ansvarsområde. Dock hittar vi hennes spetskompetens i den internationella arbetsrätten och regelverket kring arbetstillstånd. Grunden i arbetet är dock strävan att hjälpa företag att kunna vara så goda arbetsgivare som möjligt – i detta är arbetsrätten central.

 

Vad innebär ditt arbete på Almega?

”Som arbetsrättsjurist har jag ett brett ansvarsområde, som bland annat innebär att jag bistår våra medlems­företag i alla typer av förhandlingar, både lokala och centrala. Jag engageras i allt från stora frågor, som till exempel övertag av verksamhet, till mindre frågor om semesterregler. Företagsrådgivningen sker vanligtvis på plats ute hos våra medlemmar, men även per telefon.

Ena dagen kan jag delta i tvisteförhandlingar mellan arbetsgivare och arbetstagare, en annan dag arbetar jag med att utbilda företag inom arbetsrätt. Grunden i allt vi gör är strävan att hjälpa företag att kunna vara så goda arbetsgivare som möjligt – i detta är arbetsrätten central.”

När är jobbet som roligast?

”Personligen gillar jag tvisteförhandlingar särskilt mycket, eftersom jag tycker om att lösa problem. Förhandlingar kräver att du är kvicktänkt och kan anpassa dig, det sällan blir precis som du tänkt dig. Jag har en specialinriktning inom internationell arbetsrätt och även inom arbetstillstånd vars komplicerade regelverk, som trots att det egentligen inte är en arbetsrättslig fråga, har kommit att bli allt mer aktuella för våra medlemmar.

Almega representerar ett 60-tal branscher inom tjänstesektorn. Eftersom vi har intressanta medlems­företag, blir också frågorna vi arbetar med spännande. Jag gillar att mitt arbete bidrar till samhälls­utvecklingen.”

Hur skulle du beskriva Almega som arbetsgivare?

”Har du ett stort samhällsintresse och gillar att ta eget ansvar, kommer du att trivas på Almega. Som jurist fattar du själv beslut, men arbetar tillsammans med prestigelösa och kunniga kollegor, i ett gott samarbetsklimat.

Almega är en arbetsgivare som ger utrymme för nya idéer. Räcker du upp handen och säger att du vill något, får du möjligheten att utvecklas. Du kan till exempel, som jag gjort, inrikta dig på internationella frågor eller bli specialist på en bransch eller näringspolitiska frågor. Här finns ett gott ledarskap, som gör det möjligt att ha ett spännande jobb med balans i livet.”

Tillbaka till Jobb & karriär