Hoppa till innehåll

Jobb & karriär på Almega: Möt Erik Lindén

Erik Lindén tilltalades av kombinationen kommunikation, politik och ett meningsfullt uppdrag. Sedan några år tillbaka ansvarar han för Vård­företagarnas externa kommunikation och kommunikationen gentemot förbundets medlemmar, ett arbete som erbjuder kreativt frihet där du får vara med om att ta fram nya lösningar.

Hur kom det sig att du sökte dig till Vård­företagarna och Almega?

”I mitt tidigare arbete som PR-konsult kom jag i kontakt med Vård­företagarna, som jag upplevde som en av mina mest intressanta kunder. Jag såg en öppenhet för nya idéer, vilket jag tog som ett gott tecken. Sedan arbetade jag för ett av våra största medlems­företag, Praktikertjänst, vilket gav mig bra erfarenhet och gjorde att steget hit kändes naturligt.

Jag gillar att mitt jobb innebär att jag får arbeta med kommunikation och politik parallellt. Att vi arbetar med frågor som folk bryr sig om och har en genomslagskraft på människors liv, gör att det känns meningsfullt.”

Vad innebär din roll som kommunikationschef?

”Jag ansvarar för Vård­företagarnas externa kommunikation och kommunikationen gentemot våra medlemmar. Det är en bred roll, där jag som generalist får bidra med kommunikationsperspektivet i nära samarbete med alla våra experter. Det kan handla om allt från att se till att vi får genomslag för en rapport, till att utveckla marknadsstrategier som gör att vi växer som förbund. Mitt arbete är växelvis strategiskt och operativt, med stor frihet i hur jag ska lösa mina arbetsuppgifter.

Jag skulle vilja att fler får upp ögonen för Almega. Att till exempel den som arbetar med ett kreativt arbete på en reklambyrå, men också har ett samhällsintresse, kan se möjligheterna hos oss. Har du drivet och samhällsengagemanget, erbjuder vi ett kreativt arbete där du får vara med om att ta fram nya lösningar.”

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

”Här arbetar människor med stort intresse för samhällsfrågor, politik och företagande. Den som har viljan att utvecklas och tycker att det är spännande att få arbeta både strategiskt och operativt – att få vara med på hela resan från att ett problem uppstår till att det får sin lösning – kommer sannolikt att trivas här. Jag uppskattar det helhetsperspektivet.

Ibland är det snabba puckar, ibland handlar det om långsiktigt påverkansarbete. För mig som är statsvetare i grunden är det här jobbet en perfekt kombination av kommunikation och samhällsfrågor.”