Hoppa till innehåll

Hur hittade ni till Almega och vad fick er att vilja söka en praktikplats hos oss?

Joel: Jag gick genom en vän syn på student aw:n som Almega hade för att informera om möjligheterna till uppsatspraktik. Eftersom jag läste en fördjupningskurs i arbetsrätt och varit intresserad av området så dök jag upp och fick direkt ett bra intryck av Almega.

Alva: Jag var på utbyte och läste en specialkurs inom arbetsrätt och insåg att jag ville jobba med det. I samband med detta såg jag av en slump annonsen om uppsatspraktik på Almega och tycket att det verkade spännande. Jag fick gå på intervju och fick ett väldigt bra intryck där och då.

Ni har varit här i 10 veckor – vad har ni fått göra och var det vad ni hade förväntat er?

Alva: Det har varit väldigt roligt eftersom vi har fått göra många varierande saker. Som att vara med i Tingsrätten vid huvudförhandlingar och muntliga förberedelser, delta vid lokala och centrala förhandlingar samt svara på arbetsrättsliga frågor på telefon och mail. Praktiken har överträffat mina förväntningar!

Joel: Listan på allt vi har fått göra skulle bli väldigt lång, jag blev positivt överraskad. Vi fick mycket ansvar och förtroende att göra saker. Almega är en öppen arbetsplats och jag kände en trygghet redan första veckan – man är en del av gänget och det är full transparens med högt i tak.

Alva: Det var också ett mycket bra upplägg – det var tydligt att vi skulle få tid till uppsatsskrivandet så vi fick vara med på det vi ville eller kunde vara med på och som kunde vara till nytta.

Joel: Jag har också haft ett jobb vid sidan av och från Almegas håll har man haft full förståelse för det, vilket gjort att det har gått bra att kombinera även det med praktiken.

Rekommenderar ni andra att söka sin uppsatspraktik på Almega och varför i så fall?

Alva:  Jag rekommenderar alla att söka! Jag har fått en stor inblick i hur det är att jobba som arbetsrättsjurist och förhandlare samt om Almega, som är en spännande organisation.

Joel: Garanterat! Det är en unik möjlighet att få pröva på alla delar av arbetsrätten och få insyn i hur arbetet går till i verkligheten. Skulle jag få möjlighet att göra om det skulle jag göra det!