ARBETSTILLSTÅND

Arbetstillstånd på tio dagar

– Bli medlem i Almega

 

Som medlem i Almega får du

  • Snabbare ansökningsförfarande för arbetstillstånd – enkel steg för steg-guide
  • Rådgivning av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt
  • Tillgång till rådgivning online dygnet runt
  • Kostnadsfri hjälp vid förhandlingar och tvister
  • Kollektivavtal
  • Kurser och utbildningar för att bli en trygg och säker arbetsgivare

Bli medlem idag

Arbetstillstånd på tio dagar

Almega erbjuder medlems­företag som tecknat kollektivavtal snabbare och enklare ansökningsförfarande för arbetstillstånd för personer som kommer från länder utanför EU/EES och Schweiz. Vi är en certifierad arbetsgivare av Migrationsverket.

Handläggningstiden för en arbetstillståndsansökan genom Migrationsverket kan ta sju månader. Om du som arbetsgivare och medlem i ett av Almegas förbund istället låter arbetstillståndsansökan gå genom Almega, förkortas handläggningstiden kraftigt. En komplett förstagångsansökan genom Almega prövas istället inom tio arbetsdagar och en förlängningsansökan inom tjugo arbetsdagar.

Det här får du när du tecknar kollektivavtal

Ett kollektivavtal är ett avtal mellan en arbetsgivar­organisation och fack­förbund som reglerar villkor dem emellan gällande anställningsformer, arbetstid, ersättningar och försäkringar mm.

Varje juridisk person, dvs företag tecknar avtal för sin bransch och i stort sett alla anställda omfattas då oavsett om de är medlemmar i fack­förbund eller inte. Almega förhandlar närmare 140 olika kollektivavtal för bla IT-företag, arkitekt­företag, bemannings­företag, städ­företag, reklambyråer och konsult­företag.

Ett kollektivavtal hjälper dig att göra rätt som arbetsgivare.

Kollektiv­avtalet ger dig som arbetsgivare en grundtrygghet på arbetsplatsen, alla vet vad som gäller och du kan alltid hänvisa till avtalet och känna dig stärkt och säker på att avtalets innehåll följer alla lagar och regler.

Tid är pengar – Eftersom många frågor som uppkommer på en arbetsplats redan är reglerade genom kollektiv­avtalet, sparar du mycket tid både för dig själv och dina anställda, som ni annars skulle behöva lägga på att undersöka, reda ut och ta nya beslut utifrån varje situation.

Det som är avtalat står fast – Som arbetsgivare är du garanterad fredsplikt under avtalsperioden – ingen kan med andra ord strejka sig till bättre villkor än de som står i kollektiv­avtalet.

Läs mer om kollektivavtal

Ansökningsprocessen – så funkar det

Från ansökan om medlemskap till arbetstillstånd i fyra steg

Fyll i formuläret

1. Skicka in din ansökan om medlemskap

Genom att fylla i formuläret här nedan på sajten så får vi de uppgifter vi behöver för att ta reda på vad som gäller för dig och ditt företag. Vi kontaktar sedan dig så snart som möjligt.

2. Vi återkopplar till dig och hjälper dig att färdigställa ansökan om medlemskap

Ibland behöver vi träffas för att gå igenom medlemskapets förmåner och skyldigheter, samt kollektiv­avtalets innebörd lite närmare. Du kan behöva komplettera din ansökan med handlingar som till exempel tillstånd från myndigheter, registreringsbevis, underlag från Skatteverket och liknande. Om detta behövs i ditt fall så informerar vi dig om det redan när vi kontaktar dig via telefon.

3. Anmäl ditt företag som under­företag i Almegas steg-för steg-guide.

När ditt företag blivit godkänt som medlems­företag i Almega får du tillgång till Arbetsgivarguiden – verktyget där du bland annat hittar en smidig och enkel steg för steg-guide som visar hur du ska gå tillväga för att anmäla dig som under­företag.

4. Skicka in din arbetstillståndsansökan till Almega.

När ditt företag blivit godkänt som under­företag skickar du in din arbetstillståndsansökan. En komplett förstagångsansökan genom oss prövas inom tio arbetsdagar och en förlängningsansökan inom tjugo arbetsdagar.

Bli medlem

Fyll i och skicka in så kontaktar vi dig!

Genom att fylla i formuläret här på sajten får vi de uppgifter vi behöver för att ta reda på vad som gäller för dig och ditt företag. Vi kontaktar sedan dig så snart som möjligt.

När du fyller i kontaktformuläret innebär det att vi kommer att behandla personuppgifter för den som du anmält som kontaktperson. Detta för att vi ska kunna återkoppla med rätt information. Här kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter den registrerade har.

Intresseanmälan medlemskap

Vi är Almega

Almega är Sveriges ledande arbetsgivar­organisation för tjänstesektorn.

Vi har en nära koppling till din bransch och därför kan vi ge dig exakt det stöd som du och ditt företag behöver.

Med en högkvalitativ rådgivning och service i arbetsgivarfrågor vill vi hjälpa dig att växa och vara en bra arbetsgivare. Vi driver också tillsammans med fackliga organisationer ett gemensamt arbete för att förbättra våra framtida kollektivavtal. Samtidigt jobbar vi hårt med att påverka beslutsfattare i allt från skattelagstiftning till företagens långsiktiga behov av kompetensförsörjning och upphandlingsfrågor.