Hoppa till innehåll

Information för Bemanning Vård och Bemanning Läkare om kollektivavtal samt anpassning av EU:s regler om dygnsvila

I detta Arbetsgivarnytt informerar vi om Vårdföretagarnas nytecknade avtal för bransch Vård och behandlingsverksamhet samt omsorgsverksamhet (E) och bransch Äldreomsorg (F) som Kompetensföretagens kollektivavtal Bemanning Vård och Bemanning Läkare hänvisar till i de allmänna villkorsdelarna. Vi bjuder också in till Vårdföretagarnas digitala avtalsinformation i augusti.

Vi informerar också om det arbete som påbörjats för att göra anpassning av EU:s viloregler för ovan angivna kollektivavtal (E) och (F). Anpassningen sker i en arbetsgrupp mellan Vårdföretagarna och Vårdförbundet, Sveriges läkarförbund med flera. Arbetet ska var slutfört den 31 oktober 2023. Kompetensföretagens kollektivavtal Bemanning Vård och Bemanning Läkare kommer, genom kollektivavtalen (E) och (F), därmed tidigast att få förändrade dygnsviloregler från den 1 augusti 2024.

Endast tillgänglig för medlemmar