Hoppa till innehåll

Välkommen som ny medlem i Almega

Läs om åtta viktiga steg för att komma igång med medlemskapet,

1. Medlemskapet startar

Nu börjar vi!

Om företaget du arbetar på ska omfattas av kollektivavtal börjar en del avtal gälla samtidigt med medlemskapets start, medan andra börjar gälla först efter att en arbetsrättsexpert kontaktat företaget för avstämning. Har du frågor om detta kan du kontakta den person som skickat ansökan till dig.

2. Teckna försäkringar *

Du har fått ert medlemsnummer i välkomstbrevet och nu är det viktigt att du tecknar de avtalade försäkringarna.

Detta gör företaget själv, det sker inte automatiskt.

För dig utan kollektivavtal:

 Teckna tjänstegrupplivförsäkring

För dig med kollektivavtal:

 Teckna de obligatoriska kollektivavtalade försäkringspaketen hos Collectum och/eller Fora.

En guide till hur du tecknar försäkringarna hittar du på Avtalat, som även har kostnadsfri rådgivning. Mer detaljerad information om försäkringarna hittar du även i Arbetsgivarguiden. Länkarna öppnas i nya flikar.

Medlemsförmån:

Om du vill kan du erbjuda dina anställda förmånlig och frivillig gruppförsäkring (sjukvård med mera), utan extra administration och kostnad för företaget.

3. Skapa inloggning till Arbetsgivarguiden *

Arbetsgivarguiden är Almegas digitala kunskapsbank och webbrådgivning.

Här hittar du lättillgänglig arbetsrättslig information, checklistor och webbprocesser.

Här finns också avtalsmallar och blanketter tillgängliga för nedladdning: anställningsavtal, underrättelse, varsel och besked om uppsägning på grund av personliga skäl eller arbetsbrist, med mera.
Här hittar du också de arbetsrättsexperter som är specialiserade på just era avtal.

4. Spara kontaktuppgifter till jouren

Ibland hamnar du som arbetsgivare i situationer som kräver akut hjälp och råd. Som medlem i Almega är du alltid välkommen att kontakta jouren med dina frågor.

I jouren arbetar många av Sveriges bästa arbetsrättsjurister, avtalsexperter och förhandlare.

Alla medlems­företag med fullvärdigt medlemskap har arbetsgivarservice med rådgivning och support i alla frågor som rör relationen mellan arbetsgivare och medarbetare.

Arbetsrättsjurister och arbetsrättsexperter med erfarenhet av din bransch är tillgängliga för dig. Vilka de är ser du i Arbetsgivarguiden.

Om företaget har ett brådskande ärende kan man kontakta Almegas jour tillgänglig mellan 08.30-17.00 på vardagar. Juni-augusti är jouren öppen 08.30-16.00.

Numret till jouren är 08-762 69 90. Ange företagets organisationsnummer eller medlemsnummer och sedan får du prata med en rådgivare från Almega.

5. Ta del av av Almegas erbjudande

Bli medlem Almega rådgivning

Rådgivning av Sveriges främsta experter

Som medlem hos oss kan du känna dig trygg med att få hjälp och stöd i din roll som arbetsgivare, när det passar dig. I vår digitala kunskapsbank, Arbetsgivarguiden, får du juridisk rådgivning och aktuell information om ditt eller dina kollektivavtal – dygnet runt. Här hittar du även mallar, checklistor och svar på arbetsgivarfrågor.

Och hamnar du i en situation som kräver akut hjälp kan du ringa eller mejla vår arbetsgivarjour. Här får du stöd av flera av Sveriges bästa arbetsrättsjurister, avtalsexperter och förhandlare.

Bli medlem Almega utbildning

Utbildning som vässar dig som arbetsgivare

Vårt stora utbildningserbjudande håller dig uppdaterad i de frågor som berör din roll som arbetsgivare, så att du kan utveckla din verksamhet på bästa sätt. Våra experter har stor kunskap om din bransch och kan därför ge dig det stöd som krävs för att lyckas, både på kort och lång sikt.

Vi erbjuder utbildning i bland annat arbetsrätt, arbetsmiljö och kollektivavtal samt fördjupning i frågor som påverkar vardagen för dig och dina medarbetare. Vid behov kan vi även hjälpa till att skräddarsy utbildningar för ditt företag.

Bli medlem Almega politisk påverkan

Påverkansarbete som möjliggör företags­utveckling

Genom ett nära samarbete med våra styrande politiker kan vi skapa de bästa förutsättningarna för att du som arbetsgivare ska kunna driva och utveckla din verksamhet.

Våra näringspolitiska experter arbetar hårt för att bland annat modernisera arbetsmarknaden, utveckla framtidens kollektivavtal, säkra kompetensförsörjningen, sänka skatterna för tjänstesektorn, effektivisera den offentliga upphandlingen, förbättra den europeiska marknaden, lyfta vikten av forskning och innovation samt förbättra integrationen.

kollektivavtal almega

Moderna kollektivavtal utvecklade för framtiden

Ett kollektivavtal reglerar dina anställdas villkor gällande anställningsformer, arbetstid, semester, sjuklön och uppsägningstider. Det är en förutsättning för att kunna vara en god arbetsgivare – alla medarbetare vet vad som gäller och du kan vara trygg att du gör rätt.

En ny arbetsmarknad kräver moderna kollektivavtal, som vi utvecklar och tecknar tillsammans med fack­förbunden. Detta gör oss till en motor i moderniseringen av den svenska arbetsmarknadsmodellen.

Välkommen till Almega – kostnadsfritt webbinarium

6. Ta del av ditt förbunds erbjudande

Försäkra dig om att du har koll på vilka förmåner, aktiviteter och opinionsarbete ditt förbund erbjuder.

Förbunden inom Almega kan din bransch och driver frågor som är viktiga för ditt företag. Tillsammans med fackliga organisationer förhandlar de också fram framtidens kollektivavtal – som reglerar anställningsvillkor och ger dig grunden för att kunna vara en god arbetsgivare. Oavsett område inom tjänstesektorn, har vi förbundet för just ditt företag:

7. Håll dig uppdaterad på vad som händer i tjänstesektorn

Missa inte våra andra kanaler.

Ditt förbund och Almega håller sina medlems­företag uppdaterade med viktig information i Arbetsgivarnytt, Almeganytt och i branschspecifika nyhetsbrev via e-post.

Prenumerera och ta del av våra pressmeddelanden, nyheter och rapporter.

Följ oss på TwitterLinkedIn och Facebook

8. Uppdatera dina medlemsuppgifter *

Medlems­avgiften baseras på föregående års lönesumma och består både av en medlemsavgift och en serviceavgift.

I januari varje år samlar Svenskt Näringsliv in medlemsuppgifter via portalen Medlemsuppgift. Då rapporterar du in antal anställda och utbetald lönesumma för föregående år.

Det är medlemsuppgiften som ligger till grund för faktureringen av medlems­avgiften som sker två gånger/år (april och oktober).

Kom ihåg att lämna in uppgifterna varje år, för att säkerställa att du har rätt medlemsavgift. Företaget får ett mail från Svenskt Näringsliv när det är dags.

Sammanfattning

Vi har de experter som behövs inom arbetsrätt, arbetsmiljö, lön och avtalsförsäkringar.

Vi finns för att ge dig det stöd du behöver.

Rådgivning i arbetsgivarfrågor

 Arbetsgivarjour via telefon eller mail

 Arbetsgivarguide: info, mallar och blanketter

 Hjälp vid förhandlingar

 Juridiskt biträde vid arbetsrättsliga tvister

 Bransch­anpassade kollektivavtal

 Pension och försäkring (via kollektivavtal)

 Utbildningar till medlemspris

 Opinionsarbete i våra medlemmars intressen

 Sveriges bästa arbetsrättsjurister

 Vägledning i arbetsmiljöfrågor

 Upphandlingsexpertis

 Möjligheter till nätverkande

 Nyheter gällande arbetsgivarfrågor

Dessutom förmånliga erbjudanden:

 Snabbhantering av arbetstillstånd

 Fördelaktig gruppförsäkring genom Skandia

 Rabatterat pris på marknadslönestatistik

 Verktyg för lönekartläggning

Välkommen som medlem!

Glöm inte att spara sidan som bokmärke i din webbläsare, så kommer du åt den när som helst.