Almega Spårtrafik­företagen

Vi inom Almega Spårtrafikföretagen vill vara en viktig partner i din roll som arbetsgivare, och hjälpa dig att hålla ordning och reda på personalfrågorna.

Vi har nära kontakter med både operatörer, leverantörer av facility och underhåll samt terminaler och all annan verksamhet inom spårbunden trafik i Sverige, och vi har löpande kontakt med fackförbunden. Därför kan vi ge dig exakt det stöd som du och ditt företag behöver. Med en högkvalitativ rådgivning och service i arbetsgivarfrågor vill vi hjälpa dig att vara en god arbetsgivare.

Almega Spårtrafikföretagen har 70 medlemsföretag.

Rådgivning av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt

Du har stöd dygnet runt av vår kunskapsbank på webben Arbetsgivarguiden. Här hittar du användbara mallar, lönestatistik, steg-för-steg-guider och checklistor. Här finner du också svar på dina frågor kring pension, försäkringar, lön, lagar, arbetsmiljö och allt annat som rör dig i din roll som arbetsgivare och chef.

Prenumerera gärna på våra nyhetsbrev

Som medlem i Almega Spårtrafikföretagen kan du prenumerera på Arbetsgivarnytt för att snabbt få viktig information för arbetsgivare.

Almega Spårtrafikföretagen är representerad inom EU i den järnvägssektoriella dialogen vad gäller arbetsgivarfrågor.

Drömjobbet finns hos dig

Kompetensförsörjningen i spårtrafikbranschen är viktig för oss. Almega arbetar tillsammans med Branschföreningen Tågoperatörerna och berörda företag i branschen för att bevaka branschens intressen bland annat vad avser tilldelningen av YH-platser.

Hela Sverige

Vi finns i hela landet och ger dig personlig och professionell rådgivning i arbetsrätt, arbetsmiljö, lön och pensionsfrågor. Vår jour som du som medlem når via telefon och mejl är öppen under dagtid. Almega bistår också med förhandlingshjälp i lokala och centrala förhandlingar.

Hos oss hittar du all kunskap du behöver för att vara en säker, trygg och modig arbetsgivare. Vi utbildar om avtal, lagar, lön och ledarskap – för att nämna några ämnen.

Almega Spårtrafikföretagen är en bransch inom Almega, Sveriges ledande organisation för tjänsteföretag med totalt över 11 000 företag och mer än en halv miljon medarbetare. Vi är Sveriges ledande arbetsgivarorganisation för spårtrafikföretag.

Läs mer om ett medlemskap du tjänar på