Hoppa till innehåll
Podcast

Lyssna på Almegapodden

I Almegapodden får du som arbetsgivare guidning av några av landets bästa arbetsrättsexperter. Vi fördjupar, reder ut och ger dig verktygen du behöver!

I varje avsnitt är målet att göra dig trygg och uppdaterad på de områden vi vet är viktiga för dig, vare sig det handlar om frågor du arbetar med dagligen eller som plötsligt dykt upp.

Almegapodden leds av Maria Elinder, arbetsrättsexpert och chef för tjänsteutveckling på Almega , som i varje avsnitt gästas av en expert på ett aktuellt ämne.

Vi vill göra dig trygg och uppdaterad på områden viktiga för dig!

Maria Elinder

Chef för Tjänsteutveckling

Stockholm

Läs mer

Senaste avsnitt

01. Säkra semesterplaneringen

Mattias Östman

Avsnitt 1: För arbetsgivare innebär varje semesterperiod en hel del förberedelser. Almegas rådgivare får varje år in hundratals frågor från medlemsföretag om just semester. Här får du svar på några av de vanligaste.

Gäst: Mattias Östman, arbetsrättsexpert på Almega.

02. Hantera arbetsbrist

Hedda Mann

Avsnitt 2: I tider med dyster ekonomi hör fler av sig till Almegas rådgivare med frågor om arbetsbrist. I detta avsnitt reder vi ut vilka de viktigaste stegen är för att på ett bra sätt hantera en situation där arbetsbrist uppstått.

Gäst: Hedda Mann, arbetsrättsjurist på Almega

03. AI och arbetsrätten

Mia Fransson,

Avsnitt 3: Varför är det så viktigt för alla som arbetar med HR att ha koll på ämnet artificiell intelligens? Vad är en AI-policy och hur skriver man en sådan? Och vad händer om verktygen hanteras fel, och hur agerar man då?

Gäst: Mia Fransson, arbetsrättsjurist på Almega.

04. Förhandling med facket

Stefan Lennström, avtalsansvarig förhandlare, Almega

Avsnitt 4: Vad ska man tänka på när man behöver förhandla med facket? Hur och när behöver man förhandla? Vad reglerar förhandlingsrätten? Det är några av frågorna som tas upp i detta avsnitt av Almegapodden.

Gäst: Stefan Lennström, arbetsrättsexpert på Almega.

Arbetsgivarguiden hjälper dig att göra rätt

Bli medlem i Almega

Aktuellt från Almega