Hoppa till innehåll

Service­företagens avtal

Om du vill lära dig mer om de lagar och kollektivavtal som gäller för anställningsvillkor i din bransch och veta hur du ska hantera olika situationer som kan uppstå vid anställning, arbetsledning eller avslut så är det här kursen för dig.

Kursbeskrivning

Kursinnehåll 

I den här kursen får du en grundläggande genomgång av de viktigaste reglerna för anställningsvillkor som du som arbetsgivare bör känna till för er bransch. Du får bland annat lära dig om:

  • Olika anställningsformer skillnaden mellan tillsvidareanställning, visstidsanställning, provanställning och andra anställningsformer samt vilka regler som gäller för att anställa och avsluta olika typer av anställningar.
  • Arbetstid och frånvaro hur du ska planera och följa upp arbetstiden för dina anställda. Vilka rättigheter och skyldigheter du och dina dina anställda har när det gäller semester, sjukdom, föräldraledighet och andra frånvaro orsaker.
  • Kollektivavtal hur du ska tolka och tillämpa de villkor som gäller för din bransch och ditt företag. Vi går igenom tillämpliga kollektivavtal med fokus på det som är bransch- eller kollektivavtalsspecifikt.

Fokus i kursen ligger på arbetaravtalen och ger dig en grundläggande kunskap i relevanta lagar och avtal som du som arbetsgivaren bör känna till. Under kursen har du även möjlighet att ställa frågor och diskutera med kursledare och andra deltagare.

Målgrupp
Vi vänder oss till dig som är medlem i Serviceföretagen och till dig som i din roll företräder arbetsgivaren t.ex. chefer, arbetsledare och HR/personal befattningar.  

Praktiska detaljer:
Som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatt under kursen.
Information om hur du ansluter dig till kursen får du i ett separat mail.
 
Observera! Den här kursen är uppdelad i två delar som hålls vid två olika datum.

Pris
1995 kr exkl moms för medlemmar
6900 kr exkl moms för icke-medlemmar

 

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

1995 kr

6900 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}