”Ett samtal om”: Almegas nya intervjuserie för medlemmar

Almega lanserar en intervjuserie i kortfilmsformat, exklusivt för dig som medlem. I ”Ett samtal om” ger våra vassaste arbetsrätts- och arbetsmiljöexperter svar på medlemsföretagens mest angelägna frågor.

Intervjuserien ”Ett samtal om” ger dig som arbetsgivare praktisk information, paketerad i ett lättsamt samtalsformat, modererad av Almegas arbetsrättsjurist Nils Bergh. Korta upplysande filmer som du som medlem kan ta del av när det passar dig. Hittills finns två avsnitt tillgängliga.

Avsnitt 1: Arbetsgivaren och att få rätt

I det första avsnittet (i två delar) – ”Arbetsgivaren och att få rätt” – samtalar Nils Bergh med en av våra mest erfarna arbetsrättsjurister, Lars Bäckström, kring hur arbetsgivaren kan bevisa det den påstår – till exempel gällande när en medarbetare har misskött sig. Vad får man och vad får man inte göra som arbetsgivare? Och vad ska man tänka på i samtalet med medarbetaren? Ett avsnitt som ger expertsvar på svåra frågor.

Avsnitt 2: Arbetsmiljö vid distansarbete

Det andra avsnittet (i två delar) är ett samtal med vår arbetsmiljöexpert Maria Morberg om frågan på allas läppar – ”Arbetsmiljö vid distansarbete”. Att distansarbete kommit för att stanna verkar det inte råda något tvivel om – men i vilken omfattning och form? Vem ansvarar för arbetsmiljön vid distansarbete, och behövs utbildning i självledarskap? Kommer användning av digitala verktyg behöva begränsas på grund av arbetsmiljöskäl? Ett avsnitt som tar upp de många frågor som distansarbetet väcker.

Titta på intervjuserien

Här kan du som medlem logga in och titta på intervjuserien ”Ett samtal om”.