Hoppa till innehåll
ett samtal om-almega-nils bergh-lars bäckström

”Ett samtal om”: Almegas nya intervjuserie för medlemmar

Almega lanserar en intervjuserie i kortfilmsformat, exklusivt för dig som medlem. I ”Ett samtal om” ger våra vassaste arbetsrätts- och arbetsmiljöexperter svar på medlemsföretagens mest angelägna frågor.

Intervjuserien ”Ett samtal om” ger dig som arbetsgivare praktisk information, paketerad i ett lättsamt samtalsformat, modererad av Almegas arbetsrättsjurist Nils Bergh. Korta upplysande filmer som du som medlem kan ta del av när det passar dig. Hittills finns två avsnitt tillgängliga.

Avsnitt 1: Arbetsgivaren och att få rätt

I det första avsnittet (i två delar) – ”Arbetsgivaren och att få rätt” – samtalar Nils Bergh med en av våra mest erfarna arbetsrättsjurister, Lars Bäckström, kring hur arbetsgivaren kan bevisa det den påstår – till exempel gällande när en medarbetare har misskött sig. Vad får man och vad får man inte göra som arbetsgivare? Och vad ska man tänka på i samtalet med medarbetaren? Ett avsnitt som ger expertsvar på svåra frågor.

Avsnitt 2: Arbetsmiljö vid distansarbete

Det andra avsnittet (i två delar) är ett samtal med vår arbetsmiljöexpert Maria Morberg om frågan på allas läppar – ”Arbetsmiljö vid distansarbete”. Att distansarbete kommit för att stanna verkar det inte råda något tvivel om – men i vilken omfattning och form? Vem ansvarar för arbetsmiljön vid distansarbete, och behövs utbildning i självledarskap? Kommer användning av digitala verktyg behöva begränsas på grund av arbetsmiljöskäl? Ett avsnitt som tar upp de många frågor som distansarbetet väcker.

Titta på intervjuserien