Hoppa till innehåll

Vaccination på arbetstid för Almegas medarbetare

Att ställa om från att vara på kontoret och träffa kollegorna varje dag till att sitta hemma och ha teamsmöten har varit en utmaning för oss alla. Men nu har vaccinationerna inletts och på Almega kan medarbetarna vaccinera sig på arbetstid om det behövs. Jenny Moberg som är Almegas HR-chef berättar mer om hur Almega hanterat pandemin internt.

– Vi har varit lyhörda både i organisationen, men också för vår omvärld. Vi har hela tiden försökt fatta snabba beslut och varit transparenta med de beslut vi fattat. Att jobba hemma har fungerat väldigt bra för de allra flesta på Almega. Man kan så klart tycka att det är tråkigt och sakna sina kollegor, men de allra flesta arbetsuppgifter visar sig ju kunna skötas på distans, säger Jenny Moberg. Almega rekommenderar alla medarbetare att vaccinera sig så snart de får möjlighet. Och möjligheten finns att göra det på arbetstid om det behövs.

Nu har det gått mer än ett år av hemarbete under pandemin, men hur ser det ut framåt? Har Almega någon plan för att komma tillbaka till kontoret framöver om smittspridningen går ned?

– Vi har hela tiden haft som utgångspunkt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det gör vi nu också. Under hösten förra året trodde nog vi, som många andra, att det skulle vara möjligt att så smått komma tillbaka till kontoren. Men när den andra vågen kom förstod vi att det skulle dröja. Nu har vi tagit fram en grov skiss som vi ska konkretisera under ordnade och långsamma former. På så sätt kan vi vara väl förberedda när det enligt Folkhälsomyndigheten är möjligt för oss alla att återgå till kontoren, säger Jenny Moberg.