Hoppa till innehåll

Live på Facebook: Våga vara chef mitt i krisen

På onsdag den 6 maj kl. 12:00 är det dags för ett nytt avsnitt av Aktuellt med Almega, vår veckovisa lunchsändning på Facebook. Temat är ”Våga var chef mitt i krisen” och Almegas arbetsgivarpolitiska experter, tillika ledarskapsexperter, Tuija Kivisto Ivarsson och Einar Humlin kommer gå igenom vad som är viktigt för dig som chef under pågående kris.

I spåren av coronakrisen ställs nu många företagen inför tuffa utmaningar med permitteringar, uppsägningar, omorganisationer eller omställningar. Då kan ett starkt och modigt ledarskap kan vara helt avgörande för ett företags överlevnad, både på kort och lång sikt. Men att leda under kris är inte enkelt utan ställer höga krav på chefer i en tid där många känner stark oro, både för den egna situationen och för verksamheten i sin helhet.

Under sändningen kommer vi prata om vad du som chef måste tänka på under pågående coronakris. Till exempel hur viktigt det är med kommunikation, transparens och kontinuitet samtidigt som många av medarbetarna arbetar på distans. Vad händer med lönerevision, mål och utvecklingssamtalet? Vi tar även upp frågor kring de arbetsrättsliga frågorna och hur de tillämpas, något som många chefer upplever är extra svårt nu under coronakrisen. Har du egna frågor du vill ställa kopplat till din vardag eller din verksamhets utmaningar? Mejla frågorna innan sändningen till kommunikation@almega.se, eller posta dem direkt i kommentarsfältet under sändningen på Facebook så svarar vi på så många vi kan.

Följ oss på Facebook här.