Hoppa till innehåll

Checklista vid ny­anställning

När nya medarbetare ska börja sin anställning finns det en del att tänka på för dig som chef. En god introduktion för nya medarbetare är viktig och bra för både den anställde och företaget. Här finns några saker att tänka på för dig som ska ta hand om nyanställda.

Det finns en hel del praktiska detaljer att tänka på innan anställningen påbörjas och som kan hjälpa din nya medarbetare att känna sig välkommen. Kom till exempel ihåg att upprätta IT-behörighet, e-mail, telefon och dator. Gör i ordning den nya medarbetarens arbetsplats, eventuella passerkort och nycklar. Utse gärna en fadder.

För att den nya medarbetaren ska få rätt lön i tid krävs också en rad förberedelser. Ska din nya medarbetare till exempel ha flexpension? Är alla blanketter rätt ifyllda?

I Arbetsgivarguiden hittar du som medlem en större checklista för introduktion av nyanställda och annan matnyttig information för dig som är arbetsgivare.

Arbetsgivarguiden är Almegas kunskapsbank på webben, som ingår i medlemskapet för medlemmar. Där får du juridisk rådgivning och snabb och aktuell information om ditt eller dina kollektivavtal – dygnet runt.