Hoppa till innehåll

Nya regler i LAS och nytt Huvudavtal för företag som omfattas av bransch­avtalen – Kommunikation , Spårtrafik, Järnvägsinfrastruktur

Den 1 oktober 2022 börjar nya regler om bland annat uppsägning och omställning att gälla. Det är en stor förändring av arbetsrätten som du som arbetsgivare behöver känna till.

Kursbeskrivning

Detta får du i kursen
I den här kursen får du en genomgång av de nya reglerna i LAS och hur dessa regler i vissa delar skiljer sig från reglerna i Huvudavtalet träffat mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Vi förklarar innebörden och samspelet mellan de nya lagändringarna och Huvudavtalet, samt reflekterar kring de praktiska effekterna för dig som arbetsgivare med kollektivavtal. Vi kommer bland annat gå igenom följande:

  • Sakliga skäl för uppsägning
  • Nya turordningsregler
  • Anställning upphör vid tvist om uppsägning
  • Stärkt anställningsskydd för inhyrd/uthyrd personal
  • Omställningsstöd

I kursen tar vi hänsyn och lär ut och reflekterar över de olika konsekvenserna som uppstår då medlemsföretagen av historiska skäl har olika avtalssituationer och av den anledningen är bundna av olika typer av kollektivavtal. Detta sker med särskild inriktning på så kallade medarbetaravtal.

Kursledare 

Maria Eriksson, Arbetsrättsjurist, Almega Tjänsteförbunden

Pierre Sandberg, Förbundsdirektör, Tågföretagen

 

Målgrupp
Vi vänder oss i första hand till VD, chefer, HR och andra arbetsgivarföreträdare hos företag som omfattas av branschavtalen Kommunikation, Spårtrafik eller Järnvägsinfrastruktur.

Praktiska kursdetaljer

Information om hur du ansluter dig till kursen får du i kallelsen.

Innan kursstart behöver du som deltagare bli klar över vilka avtal just ditt/dina företag är bundna av. Du hittar informationen i arbetsgivarguiden.se (inloggning krävs) under översikt.

 

Pris

Kostnadsfritt för medlemmar / 2900 kr exkl. moms för icke-medlemmar

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

Kostnadsfritt

2900 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}