Hoppa till innehåll

Föräldrar i utsatta områden gillar det fria skolvalet

I debatten om valfriheten i skolan görs det ofta gällande att de som bor i utanförskapsområden inte känner till det fria skolvalet, inte använder det och att de väljer skolor som leder till utanförskap. De flesta talar om dessa människor. Almega har talat med dem.

En undersökning bland föräldrar som har barn i grundskoleåldern och som bor i särskilt utsatta områden visar att de har en positiv uppfattning om friskolor och det fria skolvalet. Bland annat är det vanligare här än bland befolkningen i allmänhet att barnen går i en friskola. Nio av tio känner till det fria skolvalet och åtta av tio anger att de har valt skola åt sina barn.

Undersökningen presenteras på ett webbinarium fredagen den 10 september kl 12-13.

Från Almega deltar Andreas Åström, näringspolitisk chef samt Fredrik Segerfeldt, näringspolitisk expert. Övriga deltagare är dels ledamöter från riksdagens utbildningsutskott: Fredrik Christensson (C), Roger Haddad (L), Christian Carlsson (KD), Annika Hirvonen (Mp), dels Mattias Liedholm, rektor på Nordic International School Norrköping. Moderator är Per Hammar, näringspolitisk expert på Almega. Övriga medverkande meddelas senare.

 

Läs mer i rapporten: Föräldrar i utsatta områden gillar det fria skolvalet

Detta seminarium har redan varit. Se inspelningen:

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Pris

Kostnadsfritt

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}