Hoppa till innehåll

I förra veckan presenterades vårbudgeten, hur tycker du regeringen sköter sig?  

– Almega har inte varit helt nöjda med regeringens finanspolitik – hittills – exempelvis som den presenterades i vårbudgeten. Ändå förtjänar landets högsta verkställande myndighet beröm. Antalet initiativ till olika råd, arbetsgrupper, möteskonstellationer och samtalsforum har nog aldrig varit fler, och jag är övertygad om att det är genom samverkan som vi löser utmaningar och får nya insikter. 

Debatten kring välfärdsföretagande har ju knappats präglats av samverkan?  

– Tonläget i debatten kring välfärdsföretagande har ofta varit uppskruvat och argumentationen har inte sällan, från båda sidor, missat det centrala, vad välfärdsföretagen de facto bidrar med till vårt samhälle. Därför har vi i en ny skrift valt att backa bandet och från grunden förklara de privata aktörernas avgörande betydelse för svensk välfärd. Detta var även temat för Almegas senaste Reformbaren

Är det något mer du vill tipsa om? 

–  Almegas kursutbud fylls ständigt på med nya spännande kurser, så ett hett tips är att hålla koll på kalendariet.  Den 16 maj ges exempelvis möjligheten att djupa i konkurrensfrågor.

–  Tillsammans med experter från Almega och Konkurrensverket ger kursen Varför bör företag bry sig om konkurrensfrågor? svar på vilka lagar och regler som gäller samt hur både företag och det offentliga bör verka för att skapa en sund konkurrens.