Hoppa till innehåll
Podcast om AI och arbetsrätt, Mia Fransson gästar.

Almegapodden: AI och arbetsrätt

Artificiell intelligens blir en allt tydligare del av mångas arbetsvardag. Men hur hanterar vi AI-frågor ur ett arbetsrättsligt perspektiv? Det är temat för avsnitt tre av Almegapodden.

Varför är det så viktigt för alla som arbetar med HR att ha koll på ämnet artificiell intelligens? Vad är en AI-policy och hur skriver man en sådan? Och vad händer om verktygen hanteras fel, och hur agerar man då?

I avsnitt nummer tre av Almegapodden så resonerar  Mia Fransson, arbetsrättsjurist på Almega och Maria Elinder, arbetsrättsexpert på Almega kring ett högst aktuellt ämne.

Du hittar avsnittet här nedan, eller sök upp Almegapodden där du brukar lyssna på poddar!

Om Almegapodden

I Almegapodden får du som arbetsgivare guidning av några av landets bästa arbetsrättsexperter. Vi fördjupar, reder ut och ger dig verktygen du behöver!

I varje avsnitt är målet att göra dig trygg och uppdaterad på de områden vi vet är viktiga för dig, vare sig det handlar om frågor du arbetar med dagligen eller som plötsligt dykt upp.

Almegapodden leds av Maria Elinder, arbetsrättsexpert och chef för tjänsteutveckling på Almega , som i varje avsnitt gästas av en expert på ett aktuellt ämne.