Hoppa till innehåll

Efter premiären i juni ägde den välbesökta Reformbaren 2 rum, måndagen den 9 oktober. Ämnet var ”Vad mer skulle det privata kunna ta över?”. Fredrik Segerfeldt presenterade Almegas idéskrift på temat och sedan följde en livlig diskussion med en spänstig panel, bestående av Leonidas Aretakis, chefredaktör Flamman, Lina Stenberg, kolumnist Aftonbladet, Carolin Dahlman högerliberal debattör och Linnea Dubois, ordförande i Fria Moderata Studentförbundet.

Debattörerna var föga oväntat oense om huruvida det är önskvärt att föra över verksamhet som idag är offentlig till privata händer. Men trots en stundtals het debatt var stämningen god. Frågan om företagande i välfärden hamnade i centrum.

Fler tillfällen i höst och till våren

Reformbaren är en seminarieserie i ”after work”-format som syftar till att höja temperaturen i Almegas prioriterade frågor – jobb, företagande och tillväxt. Dessutom ska Reformbaren vara ett piggt alternativ till det stora utbudet av konsensussökande frukostseminarier. Under en kväll bjuder Almega in spännande och debattglada gäster som inte nödvändigtvis håller med om alla våra förslag, men som skapar ett spännande forum för diskussion.

Under hösten och till våren kommer Almega att anordna ytterligare Reformbarer kring frågor som är avgörande för den privata tjänstesektorn.