Hoppa till innehåll

Seminarieserie i ”after work”-format 

Reformbaren är en seminarieserie i ”after work”-format som syftar till att höja temperaturen i Almegas prioriterade frågor – jobb, företagande och tillväxt. Dessutom ska Reformbaren vara ett piggt alternativ till det stora utbudet av konsensussökande frukostseminarier. Under en kväll bjuder Almega in spännande och debattglada gäster som inte nödvändigtvis håller med om alla våra förslag, men som skapar ett spännande forum för diskussion.

Är det fett att vara arbetslös?

Det första tillfället gick av stapeln den 20 juni under rubriken: Är det fett att vara arbetslös? Panelen under den första Reformbaren bestod av Oliver Rosengren (M), riksdagsledamot, Ivar Arpi, skribent, Lotta Ilona Häyrynen, t.f. politisk redaktör på Arbetet, och Mattias Svensson, ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Panelsamtalet erbjöd spännande diskussioner och perspektiv om vad som faktiskt orsakar den höga arbetslösheten i Sverige och vad som krävs för att lösa den. Diskussionen tog upp frågor om matchning, bidrag och om jobbfrågan ges prioritet i debatten.

Fler tillfällen i höst

Under hösten kommer Almega att anordna ytterligare Reformbarer kring frågor som är avgörande för den privata tjänstesektorn.