Hoppa till innehåll
kollektivavtal almega

Kollektivavtal – därför är det viktigt

Att kollektivavtal på arbetsplatsen är viktigt för anställda är sen gammalt. Men vilka är fördelarna med kollektivavtal för dig som arbetsgivare? Och för dig som konsument?

Med kollektivavtal garanteras schysta villkor för företagets medarbetare. I kollektivavtalet regleras nämligen allt från anställningsformer, arbetstid, lön och sjuklön, försäkringar vid sjukdom och tjänstepension.

Kollektivavtal skapar trygghet

Genom att anlita företag med kollektivavtal vet du som konsument att du får en seriös aktör och att de anställda på det anlitade företaget omfattas av bra förmåner och trygghet.

På företag uppstår ofta frågor kring hur olika situationer ska hanteras. Men som arbetsgivare med kollektivavtal på arbetsplatsen kan du känna trygghet i redan uppsatta lagar och regler, och på så sätt spara både tid och huvudbry för dig själv och dina medarbetare.

Du får expertrådgivning

Skulle du som arbetsgivare trots allt stöta på försvårande omständigheter får du genom kollektivavtalet möjlighet till rådgivning med experterna på din arbetsgivarorganisation, som kan allt om arbetsrätt och arbetsmiljö, och som kan lotsa dig rätt.

Saknar du som arbetsgivare kollektivavtal på företaget? Kontakta oss så hjälper vi dig.