Hoppa till innehåll

Förhandlingarna inleds torsdagen den 15 oktober och målsättningen är att lösa de frågor som återstår från den tidigare förhandlingsrundan. Initiativet till att återuppta förhandlingarna är gemensamt mellan parterna.

Resultatet från de återupptagna förhandlingarna kan som tidigast att presenteras redan på fredag den 16 oktober klockan 13.00. Innan dess har parterna beslutat att inte kommentera de pågående förhandlingarna ytterligare.

Detta har hänt:

LO begärde den 6 november 2017 förhandling med Svenskt Näringsliv med yrkanden om tryggare anställningar och förstärkt omställningsförmåga. Den 29 mars 2019 begärde PTK förhandling om anställningsskydd och omställning med Svenskt Näringsliv.

LO, PTK och Svenskt Näringsliv enades om en avsiktsförklaring den 19 december 2019. I avsiktsförklaringen är parterna överens om vilka områden förhandlingarna avser och att de spänner över ett brett område som rör anställningsskyddsregler, omställningssystem och arbetslöshetsförsäkring.

Under september 2020 pågick förhandlingar mellan parterna. Förhandlingarna strandade 30 september.