Hoppa till innehåll

Live på Facebook: läget i tjänstesektorn

På tisdag den 30 juni kl. 12.00 är det dags för ett nytt avsnitt av Aktuellt med Almega, vår veckovisa lunchsändning på Facebook. Vid denna sista sändning innan sommaren presenterar Almegas chefekonom Patrick Joyce Tjänsteindikatorn och diskuterar tjänstesektorns läge med gäster.

Världsekonomin har under våren genomgått ett stålbad av sällan skådat slag. Sverige är inget undantag och för många av landets tjänsteföretag har det varit tvärstopp. Frågan som många ställer sig nu är om botten är nådd och det värsta är över.

Almegas tjänsteindikator, baserad på ekonomiska fakta och analyser, presenteras normalt fyra gånger per år och ger en heltäckande aktuell bild av utvecklingen i tjänstesektorn. Hittills i år har två indikatorer presenterats. Den senaste extrainsatta, från 30 april, visade katastrofsiffror i form av kraftigt vikande efterfrågan och stora varsel om uppsägningar bland tjänsteföretagen. Nu finns det indikationer på att vi kanske närmar oss en vändpunkt. Men krisen är långt ifrån över.

Almegas chefekonom Patrick Joyce samtalar om läget i tjänstesektorn med Lena Hagman, ekonom på Teknikföretagen och Tero Marjamäki, kommunikationschef på Blocket. Samtalet leds av Andreas Åström, Näringspolitisk chef på Almega.

Under sändningen har du även möjlighet att ställa frågor. Du kan antingen mejla in dem innan sändningen till kommunikation@almega.se, eller posta dem direkt i kommentarsfältet under sändningen på Facebook.