Hoppa till innehåll

I NLS kan du ta fram lönestatistik redovisad per yrke, ålder och region för ditt medlemsförbund inom Almega, eller för hela Svenskt Näringsliv. Resultatet kan du ladda ned till Excel eller som PDF. Har ditt företag lämnat löneuppgifter till insamlingen kan du i NLS även se en sammanställning av vad som har rapporterats in.

Inloggning till NLS sker via www.nstat.se

Läs mer om hur du aktiverar ditt konto i NLS och se en lathund för hur du tar fram lönestatistik.

Lönespridningen per yrkeskod är i NLS relativt bred för flertalet yrken. Som ett komplement till NLS har Almega därför tagit fram tjänsten Almeganivåerna. Här redovisas statistik indelat i flera komplexitetsnivåer för varje yrkeskod. Tjänsten är avgiftsbelagd och riktar sig till företag med behov av en mer detaljerad markandslöneinformation. Läs mer i Arbetsgivarguiden eller på webbplatsen för Almeganivåerna