Hoppa till innehåll

Järvaveckan 2023

Almega finns på plats under Järvaveckan

31 maj – 1 juni

Privata tjänsteföretag är Sveriges integrationsmotor och här skapas 6 av 10 jobb. Men samtidigt är det svårt att hitta personal, trots den höga arbetslösheten. 

Almega och våra förbund samt branscher representerar företag där det finns många lediga jobb – inom till exempel bemanning, städ och service samt spårtrafiken – och även utbildningsföretag som erbjuder utbildningar som leder till jobb. 

Våra medlemsföretag finns på plats i Almegas tält D04 onsdag den 31 maj – torsdag den 1 juni och kan berätta mer. 

Varmt välkomna att besöka oss!

”Våra företag skapar jobb och erbjuder utbildningar som leder till jobb. Att närvara på Järvaveckan och prata med människor om det vi har att erbjuda är en självklarhet!”

Per Hammar, näringspolitisk expert, Almega

Välkommen till Almegas seminarium ”Jobben som bryter arbetslösheten i Järvaområdet”

Under seminariet kommer vi prata om vår rapport, samt diskutera vilka politiska lösningar som behövs för att minska arbetslösheten och bryta utanförskapet i Järvaområdet.

Onsdag den 31 maj, kl.14.30-15.15 i seminarietältet Stockholm.

Medverkande: Patrick Joyce, chefekonom, Almega; Michel Rizk, COO, Miljonbemanning; Torkel Kristoffers, vd, Vardagsfrid; Henrik Dahlin, vd MTR Nordic och koncernchef; Camilla Mårtensen (L), riksdagsledamot, Arbetsmarknadsutskottet och Sofia Amloh (S), suppleant i Arbetsmarknadsutskottet.

Moderator: Alice Teodorescu Måwe, fri skribent

Varmt välkommen!

Se det inspelade seminariet här!

Företag som ger jobbmöjligheter

Vill du jobba som konsult eller vidareutbilda dig?

31 maj 14.00 – 17.00

Manpower ger dig möjlighet att prata med en av deras skickliga jobbcoacher på plats. De är välutbildade och erfarna inom karriärplanering och vägledning, och kan hjälpa dig att hitta rätt karriär ge dig de verktyg och resurser du behöver för att lyckas.

Manpower ser fram emot att träffa dig och hjälpa dig att nå dina karriärmål!

31 maj 17.00 – 20.00

Randstad kan hjälpa dig med CV-granskning och guidning i ditt jobbsökande och information om vilka karriärmöjligheter de kan erbjuda dig.

Inom Randstad ingår också Randstad RiseSmart, som kan hjälpa dig som är berättigad tjänsten Rusta och matcha via Arbetsförmedlingen. Randstad RiseSmarts erfarna jobbcoacher stöttar och hjälper dig på vägen mot ditt nya jobb eller en utbildning. 

1 juni 14.00 – 17.00

Du som är arbetssökande får möjlighet att prata med OnePartnerGroups konsultchefer som dagligen tillsätter konsulter ute hos våra kunder. Du kommer också ha möjlighet att registrera ditt CV och få coachning runt det, samt prata möjligheter om att utbilda dig då vi har en representant med oss från OnePartnerGroup Academy på plats. Onepartnergroup Academy bygger kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden idag.

1 juni 17.00 – 20.00

Almega

Är du intresserad av lokföraryrket?

TCC

31 maj 14.00 – 20.00

Almega

Vill du jobba inom städ eller hemservice?

31 maj 14.00 – 17.00

Vi växer och söker just nu fler duktiga medarbetare till våra team runt om i Sverige. Vi rekryterar hundratals medarbetare per år med olika erfarenhet och bakgrund.

När vi rekryterar fokuserar vi på personlighet snarare än bakgrund och när vi deltar på Järvaveckan hoppas vi på att få träffa personer som delar våra värderingar och som är intresserade av att arbeta hos oss.

Vi brinner också för att berätta mer om städbranschen och hur det är att jobba här. Vilken fin kamratskap vi har, hur den ena dagen inte är den andra lik och hur våra utvecklingsvägar inom företaget ser ut.

Hoppas vi ses!

31 maj 17.00 – 20.00

Hemfrid har sedan 1996 arbetat för att förenkla människors vardag. Vi har sedan starten varit pionjärer i branschen och jobbar ständigt för att ligga i framkant, både för kunder och medarbetare. Som vår grundare Monica Lindstedt har uttryckt det: ”Vi är med och löser minst två samhällsproblem – det ena är människors brist på tid, det andra är att skapa schyssta vita jobb i en förnyad tjänstesektor”. Hemfrid är därför mycket glada att än en gång få vara en del av Järvaveckan tillsammans med Almega! 

1 juni 14.00 – 17.00

FRESKA — MER ÄN BARA HEMSTÄDNING 

Vårt syfte sträcker sig längre än bara att erbjuda hemstädning. Vi engagerar oss för att främja städarnas rättigheter och skapa trygga arbetsförhållanden samtidigt som vi förenklar våra kunders liv. Genom vår verksamhet har vi inte bara skapat arbetstillfällen åt tusentals städare, utan även möjliggjort mer än 1 000 000 timmars professionell städning i våra kunders hem. Vårt mål sträcker sig bortom att bara vara det bästa städföretaget – vi strävar också efter att vara det bästa företaget att arbeta för.

ISS

1 juni 17.00 – 20.00

ISS är människorna bakom världens bästa platser – platser som fungerar inspirerar och ger. ISS finns i drygt 30 länder världen över. I Sverige är vi över 6000 personer som jobbar inom lokalvård, tekniska fastighetstjänster, mat & dryck, workplace och andra supporttjänster. Under förra året rekryterade vi cirka 1000 nya kollegor – och fler ska vi bli!

Vi engagerar oss i Järvaveckan för att träffa nya talanger, för att mötas och berätta om de möjligheter som finns inom ISS och hur vi ser på framtidens arbetsliv. 

Almega

Vill du hitta ett jobb, byta karriär eller utbilda dig så du hittar ett jobb?

Irisgruppen

31 maj 14.00 – 17.00

Linguista

31 maj 17.00 – 20.00

1 juni 17.00 – 20.00

Linguista – vi gör det enkelt för skolor att undervisa i språk

Linguista stödjer skolor så att elever med annat modersmål än svenska, har möjlighet att ni sin fulla potential. Hos Linguista hittar ni modersmålsundervisning, studiehandledning på modersmål samt moderna språk.

Linguista undervisar i över 50 olika språk och anpassar utbudet utifrån våra anslutna skolors behov och önskemål.

Lernia

31 maj 17.00 – 20.00

Vi söker dig som söker jobb! 

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av tjänsten Rusta och matcha? På Lernia ger vi dig verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning som leder till jobb.

Välkommen till Lernia på Järvaveckan!

Movant

1 juni 14.00 – 17.00

Med engagemang i individen, verksamheten och uppdraget tar Movants branschnära utbildningar dig från jobbdröm till drömjobb. Vi erbjuder yrkeshögskoleutbildningar, certifieringskurser och utbildningar via Komvux och Arbetsförmedlingen. 

Besök Almegas tält och prata med Movant om din framtid och hitta rätt utbildning för dig. 

Varmt välkommen till Movant på Järvaveckan!

Hermods

1 juni 17.00 – 20.00

Hermods AB är ett av Sveriges största utbildningsföretag som erbjuder utbildning inom komvux, yrkeshögskola samt företag och omställning. Våra utbildningar erbjuds i hela Sverige på distans, flex, hybrid och i klassrum. 

Oavsett bakgrund, förutsättningar eller livssituation, vill vi erbjuda lärande för alla steg i livet. Det kan vara en yrkesutbildning, introduktion till det svenska samhället, läsa upp betyg för vidare studier eller läsa en yrkeshögskoleutbildning som hjälper att skapa en bra framtid.

Vi bryr oss om, både individen och samhället och vill fortsätta att utveckla Sverige genom utbildning som vi har gjort i 125 år.

Nackademin

1 juni 14.00 – 17.00

Yrkesakademin, YH Akademin och Arcus

1 juni 17.00 – 20.00

Våra utbildningar och matchningstjänster leder till jobb. Det beror på att vi samarbetar med företagen så att du får lära dig ett riktigt yrke där det behövs personal. Praktik på riktiga arbetsplatser ingår och många av våra utbildningar går att göra på distans. Vi ger dig rätt stöd för att lyckas i jobbsökandet och har starka nätverk av lokala arbetsgivare.

Kom till Almegas tält och prata med oss så hjälper vi dig att ta nästa steg eller surfa in på våra webbsidor!

  • Matchningstjänster (Arcus). För dig som behöver lite extra stöd i jobbsökandet. 
  • Arbetsmarknadsutbildning. För dig som är inskriven på arbetsförmedlingen.
  • Yrkesvux. Yrkesinriktad utbildning på gymnasial nivå som leder till jobb. 
  • Yrkeshögskola (YH Akademin). För dig som vill byta karriär eller vidareutbilda dig.
  • Företagsutbildning. Korta kompetenshöjande utbildningar för privatpersoner och företag.