Hoppa till innehåll

Covid-19 – tips för internationella arbetsgivare

Almega har ett samarbetsavtal med Elmzell Advokatbyrå i syfte att kunna hjälpa medlems­företagen även med rådgivning inom andra länders arbetsrätt.

Elmzell Advokatbyrå ingår i en internationell allians, Ius Laboris, bestående av ledande advokatbyråer med inriktning på arbetsrätt. Om du som internationell arbetsgivare vill ta del av de allra senare uppdateringarna relaterade till Corona från advokatbyråer i andra länder så hittar du dem här.

Om du behöver hjälp med rådgivning i utländsk arbetsrätt är du välkommen att kontakta Almega som förmedlar kontakt med Ius Laboris. Beroende på frågans omfattning har vi möjlighet att erbjuda olika typer av rådgivningshjälp om utländsk rätt.

Vad gäller övriga nordiska länder har Almega upparbetat ett kontaktnät med arbetsrättsjurister. Vi kan förmedla kontakt med våra syster­organisationer om du är intresserad av att teckna medlemskap i en arbetsgivar­organisation i det nordiska land företaget är etablerat. Därutöver kan vi ge viss information om norsk, dansk och finsk arbetsrätt.

Vad som gäller kring permittering i de nordiska länderna

Flera länder i Europa har permitteringssystem där staten går in och skjuter till pengar. Vad som gäller i våra nordiska grannländer hittar du mer information kring i länkar nedan.