Hoppa till innehåll

Uppföljning: Så kan vi förbättra matchningen och öka sysselsättningen i Gävleborg

Kompetensförsörjning är en av näringslivets allra viktigaste frågor. Den var central för företagen före pandemin och när pandemin klingade av under 2021 var kompetensbristen ett av företagens allra största problem.

På ett webbseminarium i september 2021 lyfte Almega och Svenskt Näringsliv i Gävleborg fram betydelsen av reformen av Arbetsförmedlingen och behovet av bättre samverkan mellan Arbetsförmedlingen, leverantörer och kommunerna för att förbättra företagens kompetensförsörjning och öka sysselsättningen i länet.

Nu fortsätter vi diskussionen om hur kompetensförsörjningen och matchningen kan förbättras. Hur har införandet av Arbetsförmedlingens nya matchningstjänsten Rusta och matcha gått och hur väl fungerar samarbetet mellan Arbetsförmedlingen, leverantörerna och kommunerna idag?

Medverkande:
Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega, Mohamed Chabchoub, chef för Arbetsförmedlingen i Gävleborg, Helene Åkerlind, kommunalråd (L) Gävle, Petter Lundgren VD på Clockwork och Anna Andersson vd på Eyes4work. Avslutningsvis öppnar vi upp för frågor från publiken.

Moderator: Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv i Gävleborg.

Målgrupp: Medlemsföretag och kommunpolitiker i Gävleborg.

Sänds digitalt via Microsoft Teams, länk skickas dagen innan mötet.

Välkommen!

 

Direktlänk till anmälan

 

Se inbjudan på Svenskt näringslivs hemsida

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Pris

Kostnadsfritt

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}