Hoppa till innehåll

Almega i Altinget: Dags att lyfta blicken, KD!

I helgen samlas hundratals kristdemokrater för att utbyta idéer, knyta kontakter och förbereda sig för slutspurten av EU-valrörelsen. Och såklart för att fira partiets 60 års-jubileum. Så mycket mer har Kristdemokraterna dessvärre inte att fira under de traditionsenliga KD-dagarna. Det skriver Fredrik Östbom, näringspolitisk chef, och Ulrica Dyrke, jurist och näringspolitisk expert, Almega.

Oavsett turerna kring partiets kandidatlista till Europaparlamentet och ständiga opinionssiffror under riksdagsspärren, kvarstår faktum: Kristdemokraterna styr en mängd viktiga departement. De ansvarar för Sveriges energiförsörjning och utbyggnaden av kärnkraften. De ansvarar för offentlig upphandling och konkurrenslagstiftning samt har stort inflytande över den nya politiken för välfärdsföretagen. Det är också Kristdemokraterna som ska styra upp bostadsbyggandet och den svenska infrastrukturen. Och inte nog med det, de ska avveckla 25 okända myndigheter och minska regelbördan för Sveriges företagare. Det är med andra ord inga små uppgifter som partiet har åtagit sig att hantera.

Och en sak är säker. Sveriges företagare förväntar sig leverans. För att bidra med lite inspiration till hur de kristdemokratiska statsråden på klimat- och näringslivs-, finans- och socialdepartementet kan öka reformtakten bjuder vi på Almega därför på tre konkreta tips: