Hoppa till innehåll
Almegapodden Maria Elinder

Tryggt och uppdaterat med Almegas nya podcast

För nya Almegapodden är medlemsföretagens frågor ledstjärna. Nu är de tre första avsnitten släppta!

– Målet att göra lyssnarna trygga och uppdaterade på områden vi vet är viktiga för våra medlemmar. Med arbetsrätten i centrum, säger Maria Elinder, chef för tjänsteutveckling på Almega, som leder podcasten.

Premiäravsnitten släpptes på Spotify första helgen i mars. I fokus är några områden som Almegas rådgivare får många frågor kring och som är högaktuella: Säkra semesterplaneringen, AI och arbetsrätt samt Hantera arbetsbrist. I varje avsnitt medverkar en av Almegas experter som hjälper oss få rätsida på frågor och funderingar.

Högt på agendan

– AI är ett område som står högt på agendan hos många just nu. Samtidigt är det på många sätt nytt och outforskat. I avsnittet går vi igenom både teknikens höga potential men också möjliga fallgropar kopplat till AI ur en arbetsrättslig vinkel.

– I arbetsbristavsnittet går vi igenom vi de viktigaste stegen för att på ett bra sätt hantera en arbetsbristsituation. Något som vi märkt att allt fler medlemmar hör av sig till vår rådgivning om. Semesteravsnittet, till sist, är högaktuellt så här års. Just nu sitter medlemsföretagen med planeringen inför sommarsemestrarna och det är ett område som medlemmar alltid har frågor kring, säger Maria Elinder.

Håll utkik för fler avsnitt under våren! Har du förslag på ämnen du tycker vore intressanta att ta upp, tipsa gärna redaktionen@almega.se.