Hoppa till innehåll
Människor i rörelse.

Almega i SvD: ”Facken får inte tveka om etableringsjobben”

Vi behöver en bred uppslutning för att göra skillnad på riktigt. Låt oss därför tillsammans göra etableringsjobben så framgångsrika som de har potential att bli – för både människor och företag, skriver åtta förbundsdirektörer inom Almega på SvD Debatt på juldagen.

”På arbetsgivarsidan är vi redo att hjälpa de människor som står långt från arbetsmarknaden. Vi är övertygade om att etableringsjobben kan hjälpa till att lösa såväl Sveriges integrationsutmaning som företagens kompetensförsörjning. Av facken har hittills främst Unionen och Seko visat handlingskraft. Nu efterlyser vi motsvarande engagemang från fler fackförbund, inte minst de inom LO”.

Det skriver Ann Öberg vd Almega och förbundsdirektör Almega Tjänsteförbunden, Stefan Koskinen förbundsdirektör, Almega Tjänsteföretagen, Elin Lydahl förbundsdirektör, Innovationsföretagen, Patrik Eidfelt förbundsdirektör, Kompetensföretagen, Maria Möller förbundsdirektör, Medieföretagen, Richard Orgård förbundsdirektör, Säkerhetsföretagen, Pierre Sandberg förbundsdirektör, Tågföretagen och Antje Dedering förbundsdirektör, Vårdföretagarna på SvD Debatt 25/12 2023.