Hoppa till innehåll

Reformbar #3 – Är åtta procent arbetslöshet okej?

Tredje omgången av Reformbaren ägde rum i slutet av november. Almegas vd, Ann Öberg höll ett spännande anförande om läget på den svenska arbetsmarknaden idag vilket följdes upp av en stundtals het debatt.

Den 27 november ägde det tredje tillfället av Almegas uppskattade koncept Reformbaren rum. 

Almegas vd, Ann Öberg höll ett spännande anförande om läget på den svenska arbetsmarknaden idag vilket följdes upp av en spänstig panel bestående av Laura Hartman, tidigare chefsekonom på LO, Benjamin Dousa, tillträdande vd för Företagarna, Henrik Mitelman,  krönikör i Dagens Industri och Max Jerneck, analytiker på tankesmedjan Katalys. 

Panelen från vänster: Laura Hartman, tidigare chefsekonom LO, Ann Öberg, vd Almega.
Panelen från vänster: Benjamin Dousa, tillträdande vd Företagarna, Max Jerneck, analytiker Katalys, Henrik Mitelman, krönikör DI, Laura Hartman, tidigare chefsekonom LO, Ann Öberg, vd Almega.

Debattörerna var föga oväntat oense om vilka reformer som ska tackla den höga arbetslösheten. Men trots en stundtals het debatt var stämningen god. Frågan om huruvida arbetsmarknaden är stark hamnade i centrum.

Reformbaren fortsätter under 2024 med fler intressanta samtal. Håll utkik i era mailboxar för en inbjudan!