Hoppa till innehåll

Nu bjuder vi in till samtal för ett starkare Sverige

I samband med nationaldagen får över 200 riksdagsledamöter ett vykort i sin postlåda med ett viktigt budskap: Sverige kan inte vänta.

Med vår vykortskampanj vill vi uppmärksamma viktiga beslutsfattare om det avstannade reformtempot – och på vykortet, som är signerat av vår vd Ann Öberg, bjuder hon också in till samtal om Almegas reformer för ett öppnare, friare, och växande Sverige.

Hej

Den här veckan firar vi nationaldagen. Sverige är på många sätt ett fantastiskt land. Svenska företag är innovativa och driver utveckling i global framkant. Vi rankas högt i index i allt från livskvalitet till välfärd. Det är otroliga styrkor att bygga vidare på, men historisk framgång ska inte förväxlas med garantier för framtida sådan. 

I snart ett decennium har svensk politik ägnat sig åt krishantering. Det har varit nödvändigt. Flyktingkris, pandemi, gängkriminalitet och nu senast krig, energikris och alltmer ekonomiskt ansträngda hushåll är frågor som kräver politisk handlingskraft. 

Kampanjbild: Sverige kan inte vänta
Kampanjbild: Vykort som skickas till politiker.

Men krishantering räcker inte som politisk idé. Med det avstannade reformarbete vi ser idag riskerar tillväxt och innovation – grunden för vårt välstånd och vår välfärd – att avta. 

Vi på Almega vill bidra till att bygga ett ännu starkare Sverige. De privata tjänsteföretagen står för nästan hälften av Sveriges totala sysselsättning. Vi har många förslag för ett öppnare, friare, och växande land – Sverige kan inte vänta.

Jag träffas gärna för att diskutera dessa viktiga frågor med dig. 

Ann Öberg, VD Almega”