Hoppa till innehåll
Rear view of two cameras filming an infomercial TV-show.

Fler talanger med färre hinder

Varje år rekryterar svenska företag 9 000 ingenjörer, IT-arkitekter och systemutvecklare från länder utanför EU. Men behoven är större än så. Sju av tio företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn har svårt att rekrytera och bristen på kompetens är ett stort hinder för tillväxt. Därför vill svenska innovations- och techföretag se åtgärder som stärker Sveriges attraktionskraft, inte fler hinder.

Den 19 augusti arrangerade Almega, TechSverige och Innovationsföretagen ett frukostseminarium om hur vi kan fortsätta rekrytera internationella talanger till Sverige för att trygga välstånd, konkurrenskraft och klara av klimatomställningen och digitaliseringen samtidigt som reglerna för arbetskraftsinvandring respekteras.

Medverkande:

Carl-Johan Hamilton, entreprenör och grundare, Ants
Beatrice Silow, director communications and culture, Nexer group
Fredrik Wenneberg, vd MCA Sverige
Mathias Tegner, riksdagsledamot Socialdemokraterna
Josefin Malmqvist, riksdagsledamot Moderaterna
Alireza Akhondi, riksdagsledamot Centerpartiet
Gulan Avci, riksdagsledamot Liberalerna
Åsa Zetterberg
, förbundsdirektör TechSverige
Anders Persson, förbundsdirektör Innovationsföretagen
Patrick Joyce, chefekonom Almega

Moderator: Helena Blomquist, journalist

Se inspelningen från seminariet här: