Hoppa till innehåll

”Nödvändigt” – Almegas vd om förlängt permitteringsstöd

Stödet för korttidsarbete till företag som drabbats av coronapandemin förlängs med ett tre månader till den sista september.

Stödet till företag för att korttidspermittera sin personal förlängs tre månader. Detta enligt en överenskommelse mellan regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna.

– Vi har länge efterfrågat ett förlängt korttidsstöd och beskedet är nödvändigt för att rädda företag och jobb. Det är bra för företagen att de nu får stabila spelregler om hur stöden kommer att se ut under sommaren, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Enligt vad finansminister Magdalena Andersson säger till Ekot läggs förslaget mot bakgrund av att vaccinationerna har försenats med kvardröjd smittspridning och restriktioner som följd.

– För reseföretag, friskvårdsföretag, mässor, tåg- och flygbolag och biografer innebär restriktionerna i praktiken näringsförbud och coronakrisen är alltjämt lika påtaglig. Att förlänga stödet för korttidsarbete ökar möjligheten att rädda många jobb. Det är även viktigt att staten tar fortsatt ansvar för företagens sjuklönekostnader fram till september. Vi hoppas på positiva besked även där, säger Thomas Erséus.