Hoppa till innehåll

När du driver ett företag med anställda finns det en mängd lagar och regler att förhålla dig till. Det blev tydligt för Anders Linderoth, vd för Tandtekniska Laboratoriet i Ystad, när han köpte loss företaget i maj 2016. Han kontaktade då arbetsgivar­organisationen Almega.

– Som företagare känns det som en stor trygghet att få stöd och hjälp i arbetsgivarfrågor. Det har dessutom gett oss mer tid att kunna fokusera på och utveckla vår verksamhet, säger Anders.

Almega är Sveriges ledande arbetsgivar­organisation inom tjänstesektorn. Som medlem får du personlig rådgivning och service i arbetsgivarfrågor som pension, försäkringar, lön, lagar, arbetsmiljö och mycket mer.

Anders Linderoth, vd för Tandtekniska Labratoriet

Möjliggör utveckling och innovation

För Anders finns det många fördelar med att vara medlem i Almega. Ett medlemskap innebär inte bara en trygghet, utan också en paketlösning som gör det möjligt för alla företagare att fokusera på det man är bäst på – att utveckla och driva sitt företag.

– Jag har dessutom fått personlig rådgivning hos Almega. Och i den webbaserade medlemsportalen Arbetsgivarguiden har jag tillgång till mitt kollektivavtal och material som förenklar mitt arbete. Mitt medlemskap har verkligen skapat en stabil grund för mig som arbetsgivare. Vi har därför kunnat fokusera på företaget och att utveckla verksamheten, säger Anders Linderoth på Tandtekniska Laboratoriet i Ystad.

”Uppdaterad information och stöd under pandemin”

Hur har Almega agerat under pandemin?
– Genom rådgivning, noga planering och marknadsföring har vi som företag lyckats hålla skeppet flytande. Almega har verkligen varit ett stort stöd under det här tuffa året, och är duktiga på att informera om nyheter och har hjälpt oss att tolka vad de betyder för just vårt företag. Och vi som hade kollektivavtal när korttidspermitteringarna infördes hade dessutom en betydligt enklare process med Tillväxtverket.

Färdig handbok

Vad ser du som fördelarna med ett kollektivavtal?

– Ett kollektivavtal blev ett självklart val för oss. Nu vet både vi som arbetsgivare och våra anställda vad som gäller. Här finns allt reglerat kring pension, semestrar, löner – det är en färdig handbok. Det har resulterat i att vi kan lägga mer tid på verksamheten och mindre tid på administration. Det är enklare att kunna förutse villkoren och kostnaderna under lång tid framöver och dessutom ses ett medlemskap ofta som en kvalitetsmarkör.

Är du arbetsgivare och behöver hjälp och stöd? Kontakta oss!

Fundera inte – bli medlem

Vad kan du säga till dem som funderar på att bli medlemmar men fortfarande tvekar?

– Fundera inte – bara gör det! Att göra allt det här på egen hand är inte att rekommendera. Vi vill fokusera på att utveckla vår kärnverksamhet, det är det som vi är bra på. Med ett medlemskap i Almega får du och ditt företag möjlighet att växa och utvecklas. Det vore fel att år 2020 gå ifrån den seriositeten, vårt varumärke och vad vi står för.

Almega har en ledarroll

När det gäller moderniteten och nytänkandet i företagarrollen i samhället har Almega i dag tagit en ledarroll, framför allt när det gäller kompetens och innovationstänkande.

– Det är väldigt bra att Almega finns, det ger oss företagare stabilitet och trygghet. Och det blir hela tiden lättare för oss företagare att syssla med det vi är absolut bäst på – vår verksamhet och att ta hand om våra kunder, säger Anders.

Det här är Almega

Almega är Sveriges största arbetsgivar­organisation inom tjänstesektorn. Vår förbundsgrupp samlar över 11.000 medlems­företag i ett 60-tal olika branscher.

Det här hjälper Almega dig med

  • Kostnadsfri rådgivning i arbetsgivarfrågor
  • Stöd i arbetsmiljöfrågor
  • Kostnadseffektiva pensions- och försäkringslösningar
  • Tillgång till vår kunskapsbank online – Arbetsgivarguiden
  • Kostnadsfri juridisk hjälp vid arbetsrättsliga tvister
  • Hjälp med snabb handläggning av arbetstillstånd
  • Omställningsstöd
  • Utbildning
  • Opinionsbildning
  • Branschfrågor