Hoppa till innehåll

Service­företagen tecknar avtal om korttidsarbete

Almega Serviceföretagen och Fastighetsanställdas Förbund har idag tecknat en överenskommelse om så kallat korttidsarbete för fyra olika branscher, bland annat för städföretagen.

Almega Serviceföretagen och Fastighetsanställdas Förbund har idag tecknat en överenskommelse om så kallat korttidsarbete för fyra olika branscher, bland annat för städföretagen.

– Det är glädjande att Fastighetsanställdas Förbund vill ta ansvar tillsammans med oss för att hjälpa medlemsföretagen och deras anställda som har det mycket svårt just nu, kommenterar Marcus Lindström, förhandlingschef på Almega Serviceföretagen.

”Min förhoppning är att fler fackförbund följer efter och tecknar avtal om korttidsarbete med förbunden inom Almega”

Marcus Lindström, förhandlingschef på Almega Serviceföretagen.

Avtalet innebär att företagen med stöd av lagen om korttidsarbete tillfälligt kan dra ned på arbetstiden för de anställda, samtidigt som staten är med och täcker kostnaden för delar av de anställdas lön.

– För många företag är alternativet att säga upp personalen, eller i värsta fall gå i konkurs. Vi hoppas att detta kan bidra till att fler företag överlever Corona-krisen, och att fler anställda får behålla jobben. Men det är viktigt att komma ihåg att detta är bara en av många åtgärder som krävs, så som situationen ser ut just nu, säger Marcus Lindström.