Hoppa till innehåll

Almega välkomnar regeringens krispaket

Almega kommenterar regeringens och samarbetspartiernas krispaket. Almega som företräder 11.000 företag i Tjänstesektorn i 60 olika branscher.

Idag presenterade Finansminister Magdalena Andersson, tillsammans med samarbetspartierna, ytterligare ett krispaket för att mildra de ekonomiska effekterna av virusutbrottet.  Det innebär att:

  • Regeringen idag inför korttidspermittering.
  • Staten tar över sjuklöneansvaret under två månader.
  • En likviditetsförstärkning införs via skattekontot.

–  Almegas 11.000 företag sysselsätter 550.000 medarbetare i Sverige och vi ser på nära håll vilka stora utmaningar våra företag har just nu.  Därför välkomnar vi regeringens krispaket och att de hörsammat många av våra förslag. Sveriges företag drabbas mycket hårt av följderna av virusutbrottet och den extraordinära situation vi alla befinner oss i. Vi följer utvecklingen  och har löpande dialog med våra medlemsföretag samt regeringen för att hitta lösningar på att mildra de ekonomiska effekterna. Och på sikt rädda arbetstillfällen i Sverige, säger Thomas Erséus, Vd Almega