Hoppa till innehåll

Märkligt misstroendevotum från Vänsterpartiet

På torsdagseftermiddag stod det klart att Vänsterpartiet väcker misstroendevotum mot arbetsmarknadsministern, på grund av reformeringen av Arbetsförmedlingen. Ett märkligt beslut, menar Almegas näringspolitiska chef Andreas Åström.

– Det är väldigt viktigt för hela näringslivet att vi får en välfungerande matchning på arbetsmarknaden. Vi har under flera år sett att våra medlemmar säger att deras största tillväxthinder är brist på folk att anställa. En reformerad Arbetsförmedling är en mycket viktig pusselbit i att lösa det problemet. Vi har krävt detta länge och kan inte vänta längre. Det kostar Sverige både jobb och internationell konkurrenskraft, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega.

– Hela sju av åtta partier i Sveriges riksdag vill reformera Arbetsförmedlingen. Det känns därför minst sagt märkligt att det parti som är motståndare till reformen dikterar villkoren för processen, säger Andreas Åström.

– Det är förvånande att det nu helt plötsligt växt fram ett motstånd mot ett valfrihetssystem inom Arbetsförmedling. Det finns gott om exempel där partier som nu motsätter sig valfrihetssystem har infört liknande system, med gott resultat i kommuner och regioner. Det borde inte vara en fråga som är så pass avgörande att man är beredd att skjuta den nödvändiga reformeringen av Arbetsförmedlingen på framtiden, avslutar Andreas Åström.