Hoppa till innehåll

Precis som att lösningarna på många samhällsproblem återfinns inom tjänstesektorn kan tjänsteföretagen avhjälpa även denna situation. Tjänsteföretagen skapar fyra av fem jobb i näringslivet. Det är tjänsteföretagen som ger unga och nya svenskar deras första jobb. Tjänstesektorn är Sveriges tillväxtmotor. Den är redo att investera, anställa fler och bidra till att få hjulen att snurra igen, men ett antal hinder håller företagen tillbaka.

Riksbanken har signalerat att reporäntan kan sänkas innan sommaren om den positiva inflationsutvecklingen fortsätter, då kan även regeringen släppa fokus på att inte elda på inflationen. Regeringen kan därmed bedriva en mer expansiv finanspolitik för att stimulera ekonomin på såväl kort som lång sikt.

Almega har i en debattartikel på Altinget.se identifierat tre områden där det behövs reformer som förbättrar villkoren för tjänsteföretagen, säkrar tillväxten och ökar välståndet i hela Sverige.