Hoppa till innehåll

Den svenska produktionsbranschen för film och tv utvecklas i ett rasande tempo. Nu lanseras Säkert set, en arbetsmiljöutbildning för alla som jobbar med film- och tv-produktion. Bakom utbildningen står Fackförbundet Scen & Film, Yrkesnämnden för Film och TV, arbetsmiljöorganisationen Prevent och Medieföretagen.

– Branschen växer, tempot ökar och vi har fler internationella produktioner än tidigare. Därför är det viktigt att alla som jobbar på inspelningarna har goda kunskaper i hur det går att jobba med arbetsmiljöfrågor, säger Almegas arbetsmiljöexpert Anders Karlsson, som medverkat i projektet för Medieföretagen.

Utbildningen Säkert set är kostnadsfri och rustar alla medarbetare för en trygg och säker produktion. Detta genom att ge en introduktion till arbetsmiljöfrågor och hur man tillsammans kan skapa en trygg miljö, från planering till efterproduktion.

– Projektet är också ett exempel på när den svenska partsmodellen fungerar som allra bäst. För både fack och arbetsgivare är det viktigt med en säker arbetsmiljö där alla vet vad som förväntas. Vi är glada att vi kunnat göra detta tillsammans med Fackförbundet Scen & Film genom Prevent, säger Maria Möller, förbundsdirektör för Medieföretagen. 

Säkert set ges på webben, är tillgänglig för alla och finns även på engelska.

Gå utbildningen här www.prevent.se/sakertset