Hoppa till innehåll
David Wästberg, näringspolitisk expert, Almega

Har du sett över din beredskaps­planering?

Vad innebär kris eller krig för ditt företag? ”Det här är frågor som få har kikat på sedan kalla kriget men det förvärrande omvärldsläget gör att det finns all anledning att titta närmare på det igen”, säger David Wästberg, näringspolitisk expert på Almega som snart leder ett webbinarium på temat.

Omvärldsläget har förändrats till det sämre de senaste åren och frågor kring beredskap har blivit alltmer aktuella att se över. Detta tar Almega fasta på och erbjuder medlemmar ett kostnadsfritt webbinarium på temat beredskap och kris.

David Wästberg, näringspolitisk expert på Almega med ansvar för frågor kring totalförsvar och beredskap, är en av de medverkande i webbinariet som går av stapeln den 21 februari.

– Företagen spelar en otroligt viktig roll för att samhället ska fungera, både i ett lugnare läge och när det blir högsta beredskap, säger David Wästberg.

Grundläggande kunskap

I webbinariet går han tillsammans med Johan Sjöberg, säkerhets och försvarspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv, igenom vilka grundläggande frågor man som företagare behöver ställa sig när man ska börja planera sin beredskap.

– Det här är frågor som få har kikat på sedan kalla kriget men nu finns det behov igen, säger David Wästberg.

Vem kan anmäla sig?

– Vi vänder oss till alla medlemsföretag inom Almega, med det gemensamt att de står inför, eller är just i början av sin beredskapsplanering. Det är grundläggande nivå och handlar om hur man ska tänka som företag inför en kris- eller krigssituation.