Hoppa till innehåll

Almega Tjänsteföretagen och Vårdföretagarna har tecknat nytt kollektivavtal med Fastighetsanställdas förbund för Städningsarbete i egen regi. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och den totala kostnadsramen är 7,4 procent.

– Det är positivt att vi tecknat ytterligare ett avtal där allt ryms inom de ramar som parterna tidigare har kommit överens om, det så kallade märket. Förhandlingarna har skett i god anda med det gemensamma målet att hitta villkor som fungerar långsiktigt för både arbetsgivare och medarbetare, säger Sara Ejdeskog som är avtalsansvarig för Vårdföretagarna.

Kollektivavtalet gäller under perioden 1 november 2023 till 31 oktober 2025.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste­företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.